Digimaker i mål med omstillingen

Arbeidet med å omstille Digimaker til å bli et rent programvarehus er fullført. Alle tidligere ansatte ble skaffet nye jobber.

I en pressemelding skriver selskapet at Digimaker har sluttforhandlet en avtale med partneren ASP Huset om sammenslåing med Digimaker Solutions. Solutions er den delen av selskapet som leverer behovstilpassede løsninger til sluttkunder.

Avtalen innebærer at vedlikeholdsansvaret for løsningene overføres til ASP Huset sammen med et par ansatte.

Daglig leder Robert Kristiansen forteller til Computerworld.no at prosessen med å bli et rendyrket programvarehus har tatt tid, men at det har vært en god prosess. Partnernettverket er bygget opp og selskapet har hatt en vekst i lisenssalget på 40 prosent de siste tre månedene.

Internasjonale øyne

De konsulentene som var i den tidligere kosulentvirksomheten har alle fått nye jobber i partnernettverket, ifølge Kristiansen.

- De er integrert i partnernettverket, det sørget vi for. Det som er igjen i selskapet er en tung systemintegrasjonsgjeng på 18 .Net-konsulenter.

Kristiansen forteller at Digimaker nå har tatt steget ut til England og Tyskland, og skal rulle ut en partnerstrategi der også.

- Vi har også en vekst på gang i India. India blir veldig viktig i og med vi satser på partnerstrategien. Samtidig styrker vi forskning- og utvikling i Norge.

Tjener penger

I år havner Digimaker ut med en omsetning oå 32 millioner kroner og et break even-resultat, etter det Kristiansen beskriver som et tøft første halvår. Neste år er siktemålet 50 til 60 millioner kroner i omsetning.

- Vi har en ledende posisjon på cms-programvare, sier han

Totalt har Digimaker nå 50 ansatte, halvparten i Norge og halvparten i India.

- Selskapet tjener nå penger måned for måned, fastslår Kristiansen.

 

Les også: Digimaker driver skreddersøm i Bangalore