Digital debut med Jimmy

Digital debut med Jimmy

I helgen fikk kinogjengere oppleve de første filmene med digital fremvisningsteknologi.

Det var den nye norske 3D-animasjonsfilmen "Slipp Jimmy fri" og den kritikerroste australske westernfilmen "The Proposition" som i helgen ble vist digitalt på Fønix kino i Kristiansand og på Frogner kino i Oslo. Visningene er en del av et pilotprosjekt for D-kino som innen kort tid vil være fullt operativ, kommer frem i en pressemelding.

Bak piloten står Nordic Digital Alliance - eid av Kristiansand D-Kinoallianse og Arts Alliance Media. Filmdistribusjonsselskapet NorgesFilm og teknologipartneren Ella Kommunikasjon deltar som lokale premissleverandører innen distribusjon og bredbåndsnettverk. De ulike aktørenes kompetanse gjør Kristiansand landsledende på film og annet innhold via bredbånd. Erfaringen gjort gjennom piloten vil styrke kvalitet og innhold for fremtidens digitale kino.

Den første filmpremieren som ble presentert i piloten 31. mars var den nydelige engelske dramafilmen; "Breakfast on Pluto" med handling fra 70-tallet. Nå kommer altså den australske westernfilmen med manus av Nick Cave; "The Proposition", og den satiriske engelsk/norske 3D-animasjonsfilmen; "Slipp Jimmy fri". Ut over våren og sommeren vil en rekke filmer bli vist digitalt. D-kino vil i tillegg til film revitalisere kinoene med kvalitetsfilmer, men også alternativt innhold, der man i piloten vil kunne avdekke ulike tilbud.

D-kinopiloten

D-Kinoene skal være ferdig installert i løpet av mai/juni og vil omfatte i alt 10 saler. Arts Alliance Media har betydelig erfaring fra oppbygging av digitale kinosaler i UK. Tre av salene er allerede installert, to kinosaler på Fønix Kino i Kristiansand og en på Frogner Kino i Oslo. Sørlandet utgjør her en unik testarena for å avdekke de ulike mulighetene en fiberdistribuert kino åpner for. Samtidig er det viktig for oss at piloten tester ut digital teknologi på de større kinoene representert ved Oslo (Saga), Kristiansand og Fredrikstad. En mobil kino skal etter planen være på plass i juni. Dette vil skje i samarbeid med Bykle Kommune og Bygdekinoen.