Digital forbrukerfinansiering fra Komplett

Komplett tar i bruk digital ID for å tilby kundene nettbasert finansieringsordning.

Nordens største nettbutikk tar i bruk digital ID gjennom sikkerhetsportalen Kantega Secure Identity for å tilby kundene en nettbasert finansieringsordning.

Hele søknadsprosessen blir digital. Komplett bruker de norske ID-løsningene BankID og Buypass til å identifisere kundene for kredittsjekk, og til digital signatur på avtaledokumenter. Hensikten er å fjerne papirarbeid og øke effektiviteten for Komplett og for kundene.

Komplett ønsket å få tilgang til identifisering og signering på en enkel, sikker og kostnadseffektiv måte.

- Vi valgte Kantega Secure Identity fordi dette er den enkleste måten å ta i bruk digital ID i våre forretningsprosesser. Kantegas sikkerhetsportal har forenklet integrasjonen med BankID og Buypass, sier prosjektdirektør Jan Gusland i Komplett.

Størst i verden

Kantega leverer sikker pålogging og digital signatur som en tjeneste. Kantega Secure Identity kjøres som sikkerhetsportal fysisk atskilt fra Kompletts øvrige applikasjoner. Grensesnittet er standardisert. Det er ikke behov for installering av komponenter i nettbutikken.

- Komplett er så vidt vi vet den største nettbutikken i verden som har tatt i bruk digital signatur, sier administrerende direktør Jon Øyvind Eriksen i Kantega

Den nye kredittløsningen er 100 prosent elektronisk, og forutsetter at kunden har en norsk digital ID av typen BankID eller Buypass. Etter at kunden har identifisert seg i nettbutikken med sin digitale ID, sender Komplett.no en elektronisk forespørsel til en ekstern kredittsjekktjeneste. Dersom kunden er kredittverdig, får han opp informasjon om nedbetaling, og kontrakten. Kunden signerer kontrakten elektronisk med sin digitale ID, og ordren er fullført.