Digital kino på Frogner

Frogner blir Oslos første digitale kino med regulære visninger. Kinoen lover å vise smalere filmer som ellers ikke får kinodistribusjon.

Kinoen samarbeider med det britiske selskapet Arts Alliance Media som også jobber med 240 kinoer i Storbritannia. De driver også det de kaller verdens første digitale kinonettverk.

 

Ifølge en pressemelding har nettverket fokus på kvalitetsfilm, og gir smalere filmer en sjanse til distribusjon på kino, uten å måtte ta veien om den dyre 35 mm-kopien.

 

Ikke bare smalfilm

 

Frogner kino skal ikke bare vise smale filmer. Også de store familiefilmene vil bli tilgjengelige gjennom digital distribusjon.

 

- Med digitalt utstyr blir kvaliteten på de store effekt- og animasjonsfilmene fantastisk. Det er et utstyr som virkelig yter filmer som Istid 2 og Narnia full rettferdighet, sier kinosjef Maja Lunde.

 

- Alle gamle problemer som kjennetegner 35mm fremvisere,

forsvinner med digitalt utstyr. Publikum vil virkelig kunne se forskjellen. Vi er stolte over å være de første i Norge som kan tilby regulære kinovisninger med fremtidens teknologi og kvalitet, sier hun.