Bedre Squeezebox

Bedre Squeezebox

Lydbroen Squeezebox har fått mye velfortjent oppmerksomhet. Nå blir den enda bedre.

Etter at Logitech kjøpte opp selskapet Slim Devices overtok de også utviklingen av selskapets populære Squeezebox-enhet, som sender lyd trådløst fra pc til stereoanlegg.

På CES-messen i Las Vegas demonstrerer Logitech hvordan de har videreutviklet den nye Squeezebox Duet til noe helt nytt. I stedet for å bygge inn skjermen i mottakerenheten har selve fjernkontrollen nå havnet i sentrum. Om du husker Logitechs Wireless Music DJ System så skjønner du konseptet.

Fjernkontrollen har fått en 2,4 tommers fargeskjerm hvor du enkelt kan navigere rundt i din musikksamling på pc-en. I tillegg viser fargeskjermen albumbilder.

Mottakerenheten som kobles til stereoanlegget har blitt mer anonym, men maskinvaren skal være like avansert som tidligere.

Det samme gjelder den brede formatstøtten. Du kan både spille av flac, Apple Lossless og wma lossless, noe som er viktig for å tilfredsstille audiofile brukere.

Send musikk til flere rom

Mottakeren kommuniserer med datamaskinen enten via Ethernet-kabel eller trådløst nettverk og den har støtte for 802.11g. Du kan også spille av internettradio uten at pc-en står på. Og om du laster opp din egen musikk til tjenesten mp3tunes.com kan du streame musikken direkte fra nettet.

Squeezebox Duet består av fjernkontroll og én mottaker, men du kan enkelt koble til flere slike enheter for å sende musikken til flere rom, for eksempel til barnas stereoanlegg.

Du kan høre på ulike sanger i hvert rom eller synkronisere mottakerne slik at man hører den samme musikken i alle rommene. Alle mottakere kan kontrolleres av en og samme fjernkontroll.

Grunnpakken med fjernkontroll og 1. stk. mottaker vil ha en veiledende pris på 400 Euro, eller drøyt 3 000 kroner. En ekstra mottaker kan kjøpes for 1200 kroner. Ifølge pressemeldingen vil Squeezebox Duet komme i salg i begynnelsen av februar.

Digital Livsstil