Designperle fra Dell

Designperle fra Dell

Dell har lansert årets hittil lekreste produkt: design-skjermen Crystal.

Hvem skulle tro at det er Dell som for årets hittil heteste produkt? Selskapets Crystal-skjerm er en designperle av de sjeldne og representerer et nytt initiativ fra pc-produsenten: Dell skal satse mer på design.

Det som gjør skjermen fra Dell spesiell, er de innebygde høyttalerene der ledningene er synlige. Høyttalerne leveres med tilkoblingsmuligheter for en ekstern subwoofer. I tillegg til høyttalere kommer skjermen med et innebygd webkamera.

Pen både av og på

Skjermen er ikke bare en fryd å se på, en rask titt på spesifikasjonene tilsier at den også skal være pen å se på når den er skrudd på. Den 22-tommer store skjermen har en oppløsning på 1680 x 1050 punkter, dynamisk kontrastnivå er på 2000:1, og skjermen har en responstid på 2 ms.

LES OGSÅ: Dell + Elkjøp = sant?

Crystal leveres for øvrig med en teknologi Dell kaller TrueColor. Dette er en teknologi for å øke skjermens evne til å representere flere farger mer nøyaktig. Når det gjelder tilkoblingsmuligheter, har Dell gjort noe spennende. Skjermen leveres med støtte for både DVI og HDMI, men det er bare én tilkoblingskabel til samtlige utganger (høyttalere og webkamera inkludert).

10 000 kroner?

Produktet er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, og det blir derfor vanskelig å si hvor mye produktet vil koste her.

Prisen i USA er på 1 200 dollar. Det vil si cirka 6 500 norske kroner med dagens dollarkurs. Men så enkelt er det ikke, vi må ikke glemme at staten skal forsyne seg både her og der før endelig pris kan fastsettes. Vi tør å gjette en pris på rett under 10 000 norske kroner.

Du kan lese mer om skjermen her .

Digital Livsstil