Digitalbok.no lanserer norske e-bøker

Digitalbok.no lanserer norske e-bøker

Cappelen Damm eier Digitalbok.no, som nå lanserer et bredt utvalg av e-bøker for det norske markedet.

Digitalbok.no tilbyr i dag rundt 500 norske e-bøker og over 30 000 engelske bøker, og målsettingen er å utvikle det norske e-bok-markedet, skriver Cappelen Damm i en pressemelding.

Billigere enn papirbøker

Nye bøker vil kunne kjøpes over hundre kroner billigere enn papirbøker, med norske e-pocketbøker fra 99 kroner. Prisnivået oppnås ved at salgsleddets avanse er begrenset til 20 prosent.

- Vi er svært fornøyd med å ha funnet et prisnivå som er betydelig under det som tidligere har vært antydet av andre aktører i bokbransjen. Ved å redusere salgsleddets fortjeneste, har vi kunnet gi kunden en langt lavere pris på e-boken, og det er viktig for at e-boken skal få et gjennomslag i det norske bokmarkedet, sier administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm.

LES OGSÅ:

Nye lesebrett fra Sony?

- Kostnadene ved salget av e-bøker er betydelig mindre enn ved en fysisk bok, det er derfor rimelig at salgsleddets andel blir deretter, forklarer direktør og e-bok-ansvarlig Øisten Wahl i Cappelen Damm.

Bøkene fra Digitalbok.no er lagt ut i epub-format med kryptering, som kan leses på de fleste lesebrett. Med programvaren Bluefire Reader vil bøkene også kunne leses på iPad, opplyser Cappelen Damm.

LES OGSÅ:

Norske biblioteker jobber med gratis Spotify-konkurrent

Digital Livsstil