Enorme salgs- og dødstall for Call of Duty: Black Ops

Enorme salgs- og dødstall for Call of Duty: Black Ops

Activisions nyeste krigsspill oppnår en del imponerende tall, både når det gjelder kroner og dødsfall.

Det er mindre enn tre uker siden Activisions ”Call of Duty: Black Ops” ble lagt ut for salg. Spillet oppnådde raskt nye salgsrekorder, med inntekter på over 650 millioner dollar (nesten fire milliarder kroner) i løpet av de fem første dagene spillet var i butikkene.

LES OGSÅ:

Xbox Kinect over millionen

Spillets online-del er svært populær, med hundre tusenvis av spillere logget på samtidig for å slåss med og mot hverandre, og det skaper en del store tall i seg selv.

Håndvåpen og hodeskudd

På lørdag viste en teller at det samlede antall dødsfall i spillet hadde oversteget antall mennesker på jorda, som ifølge folketellingsstatistikk fra USA anslås til rundt 6,9 milliarder personer.

Dødsfallene var i all hovedsak et resultat av skudd fra håndvåpen. Imponerende 138 milliarder skudd er blitt avfyrt i spillet, og litt forstyrrende, eller vellykket, avhengig av hvordan man ser det, var 561 millioner av disse øyeblikkelig drepende hodeskudd. Rundt 51 millioner hodeskudd var rene henrettelsesskudd, hvor en spiller var i live, men lå skadd.

LES OGSÅ:

TEST: Gunnar Optiks Bit Surfer - Gjør deg mer treffsikker

Selv om håndvåpen hersker i ”Call of Duty”-universet, er det mange andre måter å ta livet av motstandere på.

Håndgranater er et populært ødeleggelsesvåpen, og nesten 550 000 tonn av dem er blitt kastet så langt, i tillegg til mer enn 50 000 tonn C4 plastisk sprengstoff. For å sette tallene i perspektiv veier Eiffeltårnets jernstruktur rundt 10 000 tonn.

En del andre tall fra statistikken i skrivende stund:

  • Mer enn 65 millioner dødsfall kom som følge av spilleres egne feil.
  • Hvis alle armbrøstene som er blitt avfyrt i spillet hadde blitt lagt ende ved ende, ville de rukket 232 551 kilometer, eller mer enn halvveis til månen.
  • Sammenlagt har spillere falt fra en høyde tilsvarende 828 118 ganger Mount Everest.
  • Å stå på samme sted for lenge av gangen har resultert i 79 millioner dødsfall, ettersom spillere har blitt stukket i ryggen med kniv.
  • Pengebruken i spillet er oppe i 233 prosent av Irlands nasjonalbudsjett målt i amerikanske dollar.

Dette nivået av død og ødeleggelse er en skikkelig treningsøkt for soldatene i spillet, selv om de fysiske spillerne aldri har forlatt lenestolen; sammenlagt har spillerne løpt rundt jorda nesten 15 000 ganger, ifølge spillets telleverk.

LES OGSÅ:

TEST: Corsair HS1 - Mye spillyd for pengene

Og som om ikke det var imponerende nok, sammenlagt har spillere tilbrakt mer enn 8000 år i ”Call of Duty: Black Ops” på nettet.

Kilde: IDG News.

Les om:

Digital Livsstil