Facebook tester stalker-knapp

Facebook tester "stalker-knapp"

"Abonner på"- tjeneste er et verktøy for plageånder, hevder kritikere.

Facebook tester en ny funksjon som gjør at brukere kan få varsel hver gang en annen Facebook-bruker er innom det sosiale nettverket og oppdaterer sin status eller deler bilder med venner, skriver den britiske avisen Telegraph.

LES OGSÅ:

Fortell Facebook hvor du er

Rapporterer all aktivitet

Abonneringsfunksjonen gjør at Facebook-brukere kan velge hvilke venner eller familiemedlemmer de ønsker å motta varsel fra hver gang det er noen aktivitet på deres Facebook-profil.

- Vi tester ut denne funksjonen med en liten prosent av brukerne, sier Facebook i en kunngjøring.

- Funksjonen gjør at folk kan abonnere på venner og sider, og motta meldinger hver gang personen de har abonnert på oppdaterer sin status eller poster nytt innhold som bilder, videoer, lenker eller notiser, skriver Facebook.

LES OGSÅ:

Feil i Facebook avslører navn og bilder

Verktøy for plageånder?

Telegraph skriver at enkelte kritikere som følger med i denne bransjen mener at den nye funksjonen nærmest er et verktøy for plageånder og personer som forfølger folk (stalkers). Det er uklart hvorvidt folk kan abonnere på Facebook-medlemmer som de ikke er venner med, på samme måte som Twitter-brukere kan "følge" noen, selv om de ikke også blir "fulgt" tilbake.

- Vi håper dette er en valgfri funksjon, sier teknologinettstedet Mashable.

- Hvis Facebook mener at slike abonnementer er nyttig for den alminnelige bruker, folk som gjerne vil ha meldinger spesielt når det gjelder aktiviteten til familiemedlemmer eller sine nærmeste, må de også tenke på at dette potensielt kan være skadelig hvis funksjonen blir tilgjengelig for sjalu "fiendevenner", hevngjerrige ekskjærester eller nærgående sjefer, skriver Mashable.

Facebook har ikke bekreftet om eller når den nye abonneringsfunksjonen blir tilgjengelig for alle brukere.

LES OGSÅ:

Blokker eksen din fra internett

Digital Livsstil