Google kjøper Groupon for 15 milliarder kroner?

Google kjøper Groupon for 15 milliarder kroner?

Ryktene svirrer om at søkegiganten har lagt penger på bordet for rabattnettstedet Groupon.

Nyhetsnettstedet VatorNews refererer til hva det kaller en troverdig innsidekilde, som forteller at Google nettopp har kjøpt Groupon for 2,5 milliarder dollar, drøyt 15 milliarder norske kroner.

Voldsom vekst

Groupon ble stiftet i 2008, men selskapet sies å allerede ha inntekter på over 50 millioner dollar (cirka 550 millioner kroner) i måneden. VatorNews skriver at Groupon har 20 millioner abonnenter og fotfeste i 29 land rundt omkring i Europa, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Asia. Groupons suksess har inspirert hundrevis av lignende tjenester, og flere og flere selskaper håper å hoppe på gruppekjøp-trenden.

Grupperabatt

Slike gruppekjøp-nettsteder fungerer på den måten at de tilbyr reduserte priser på produkter eller tjenester fra ulike selskaper, dersom et stort nok antall brukere kjøper seg inn i tilbudet. Dermed får alle som er med på "dealen" kjøpe varen eller tjenesten til redusert pris. Med andre ord: storinnkjøp satt i system via internett.

LES OGSÅ:

Android 2.3 støtter mobilbetaling og "bump"-teknologi

Formelen har vært en suksess blant kunder i USA, hvor Groupon så langt har solgt mer enn 17 millioner rabatterte tilbud, skriver PC Worlds nyhetstjeneste. Groupon har nå begynt å tilby opplæringsprogrammer for bedrifter som er blitt overveldet av antallet kunder som nettsiden genererer, skriver Telegraph.

Googles kjøp av Groupon antas å være et ledd i Googles ønske om å inkludere rabatterte tilbud i Google Places-verktøyet, som lister lokale bedrifter og tjenester.

LES OGSÅ:

Rask forhåndskikk på Google-søkeresultater

Groupon er forøvrig tilgjengelig i Norge, sjekk tjenesten her.

Digital Livsstil