Grundig først ut med Rikstv-mottaker

Grundig først ut med Rikstv-mottaker

Grundig er første produsent som har fått godkjent en mottaker for det digitale bakkenettet. Subsidiert kan du få den for under 500 kroner.

Mottakeren vil være i handelen til åpningen av det digitale bakkenettet i Rogaland 1. september. Alle som bestiller Rikspakken vil få kjøpe mottaker til under 500 kroner, skriver Rikstv i en pressemelding. Norges televisjon, RiksTV og NRK har etablert en test- og godkjenningsordning for mottakere, for å sikre at norske forbrukere får dekodere som fungerer i det digitale bakkenettet.

Grundig DTR 8720 er den første mottakeren som er godkjent. Grundig-mottakeren er klar for HDTV, fungerer både med 220 v og 12 v strøm og har elektronisk programguide og adgangskontroll for foreldre. Den har både scart og HDMI-tilkobling til tv-apparatet.

LES OGSÅ: TV2s bakkenett-avtale kan være for god

- Grundig sin mottaker er rask og svært enkel å betjene, med oversiktlige menyer, informative hjelpetekster og en praktisk fjernkontroll. Vi er godt fornøyd med denne mottakeren, og tror at den vil få god mottakelse hos forbrukerne, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i Rikstv.

Flere andre produsenter vil lansere mottakere for det digitale bakkenettet. Rikstv regner med at utvalget vil bli større allerede i løpet av september.

- Det er et åpent marked for mottakere, det betyr at det er produsentene og radio- og tv-forhandlerne som i stor grad styrer dette markedet, basert på etterspørselen fra forbrukerne. I løpet av høsten vil det komme mottakere som har innebygd harddisk og opptaksfunksjon (PVR). Vi tror også at en ny generasjon flatskjermer med innebygd mottaker vil komme i handelen i løpet av høsten. Med en slik flatskjerm slipper man å ha en ekstra boks under tv-apparatet, sier Søreide.

Rikstv kommer til å subsidiere mottakere til sine abonnenter. Ved å bli abonnent på Rikspakken i ett år vil kundene få en basismottaker til under 500 kroner. Det kommer spesialtilbud til husstander som trenger flere mottakere. Uten abonnement vil mottakeren koste i underkant av 1500 kroner. NRKs fire tv-kanaler og 13 radiokanaler blir fritt tilgjengelig i nettet.

LES OGSÅ: Parabol trues av bakkenettet

Rikspakken inneholder TV 2, TVNorge, TV3, TV 2 Zebra, Discovery Channel, Disney Channel, The Voice TV, SportN, TV 2 Filmkanalen, TV 2 Nyhetskanalen, Viasat4, FEM, National Geographic Channel og Animal Planet er alle med fra start i september. BBC World blir lagt til i oktober i år, Lokal-TV er på plass i januar neste år og Åpen kanal kommer når konsesjon er tildelt og kanalen er etablert. Totalt vil Rikspakken telle 17 tv-kanaler og tre radiokanaler. Prisen blir 189 kroner pr måned, med en totalpris inkludert avgifter på 3 188 kroner første år og 2 988 fra andre år.

Digital Livsstil