Iphone-bestillinger krasjet server

Iphone-bestillinger krasjet server

Serverne hos den britiske mobiltelefon-leverandøren O2 krasjet da selskapet åpnet for forhåndsbestilling av Iphone 3G.

Det var på mandag at mobilselskapet O2 åpnet for å ta imot forhåndsbestillinger på den nye Iphone 3G fra Apple. Klokka åtte om morgenen begynte registreringen av forhåndsbestillinger.

Men etter bare en time begynte O2s onlinetjeneste å bli ustabil og treg. Kort tid etterpå forsvant hele tjenesten.

LES OGSÅ: Ti spreke bruksområder for din gamle Iphone

Da O2s Iphone-sider ble tilgjengelig igjen litt senere på dagen, var det ikke lenger adgang til å legge inn forhåndsbestillinger.

Lageret tømt

Da PC World Norge sjekket O2s websider onsdag formiddag, ble vi møtt med meldingen om at O2s lager av Iphone 3G-telefoner er blitt tømt på grunn av stor etterspørsel.

«Kom tilbake 10. juli for mer informasjon», het det.

Opprinnelig het det at de som forhåndsbestilte telefonen via O2s nettjeneste, ville kunne få den levert med bud fredag 11. juli, som er datoen da Iphone 3G blir tilgengelig i mange land, inkludert Norge.

8 GB-modellen

Det var i første omgang 8 GB-modellen som ville bli tilgjengelig, het det.

LES OGSÅ: Iphone 3G kommer i salg den 11. juli

- Responsen var så stor at Iphone 3G ble utsolgt fra vår online-butikk i løpet av noen få timer, het det i en kunngjøring fra mobilselskapet, som foreløpig har monopol på å selge Iphone 3G i Storbritannia.

LES OGSÅ: Fri datatrafikk med Iphone 3G

- Selv om O2 hadde investert flere millioner pund i å oppgradere online-butikken for å øke bestillingskapasiteten, greide ikke webstedet å prosessere den store pågangen av bestillinger, meldte selskapet.

Digital Livsstil