Iphone blir politisk verktøy

Iphone blir politisk verktøy

Barack Obama bruker nå Iphone til stemmefiske. - Framtida, mener utviklerne.

Nå blir Iphone en del av det amerikanske presidentvalget. Den demokratiske presidentkandidaten Barack Obamas kampanjefolk har laget en applikasjon som skal gjøre Iphone til et rekrutteringsverktøy, melder BBC News.

Applikasjonen har blitt utviklet av frivillige på under tre uker, og er ifølge Obamas blogg «designet for å hjelpe deg med å bli mer direkte involvert i vår kampanje for å endre landet».

En av prosjektlederne bak applikasjonen, Jason Grigsby, mener applikasjonen vil være svært nyttig for kampanjen.

- Bruken av mobil teknologi for å få flere stemmer og få folk involvert er en måte å få grasrota til å virkelig få innflytelse, sier han.

Bruker dine venner

Programmet har blant annet en ring-venner-funksjon som skal hjelpe Obama til seier i stater på vippen. Applikasjonen vil via funksjonen hjelpe den Obama-støttende og Iphone-besittende «mannen i gata» å kontakte sine venner i stater som er på vippen mellom de konkurrerende presidentkandidatene.

Les også: Google-folk digger Obama

«Med kun 33 dager igjen, er det viktigere enn noen sinne å ringe dine venner og familie for å forsikre deg om at de er registrert og vil stemme på Barack,» heter det i kampanjebloggen.

Andre funksjoner inkluderer notater om hvilke venner som har blitt ringt, hvem de støtter og hvorvidt de trenger en påminnelse på valgdagen.

Applikasjonen vil også bringe kampanjenyheter samt videoer, bilder og lydsnutter for å hjelpe med å overtale kompiser til å stemme Obama.

- Et glimt av fremtiden

- Iphone er én mobil plattform, og det er millioner med stemmerett som ikke har Iphone. Men vi er på starten av en ny bølge innen mobilteknologi, og vi ser med Obama-kampanjen hvordan han bruker teknologi. Dette vil bli normen fremover, sier Raven Zachary, en annen medutvikler av programmet.

Les også: Bloggere får egne telt

En tredje uvtikler, Jonathan Wight, mener president-rival John Mcacin ikke har nubbsjans til å ta igjen Obama, med mindre de allerede har startet å utvikle en tilsvarende applikasjon.

Ledende politisk korrespondent ved CNET, Declan Mccullagh, har fortalt BBC at applikasjonen slettes ikke er en dum idé.

- Å ha venner sortert etter slagmarksstater har jeg ikke sett noen andre politikere komme opp med ennå. Dette er et glimt inn i fremtiden til høyteknologisk politikk, sier han.

Fra før har både Mccain og Obama integrert sin kampanje i e-verden via blant annet Facebook.

Digital Livsstil