Merkevarebeskyttelse for iWatch

Merkevarebeskyttelse for iWatch

Apple har søkt om beskyttelse av merkevarenavnet «iWatch» i Japan.

Det er nettstedet 9to5Mac.com som melder at Apple har søkt det japanske patentkontoret om å få registrert merkevarenavnet «iWatch».

Søknaden skal være datert 3. juni og er nå offentliggjort av det japanske patentkontoret, skriver nettstedet .

Apples pressetalsperson i Japan har så langt ikke villet kommentere meldingene, skriver Bloomberg.com .

Smartklokke?

Dermed kan det se ut til at vi er kommet et steg nærmere lansering og kanskje full krig om en ny produktsjanger som på norsk muligens vil få navnet «smartklokker».

Samsung bekjentgjorde i mars at selskapet er i ferd med å utvikle et slik produkt. Sony har vært på banen allerede i over ett år med sin «SmartWatch», som kommuniserer med brukerens smarttelefon via Android og som kan brukes både til å besvare telefonoppringninger og e-postmeldinger.

100 utviklere

Apple har angivelig et hundretalls utviklere i gang med selskapets klokkelignende enhet som skal kunne utføre noen av oppgavene som nå gjøres av iPhone og iPad, ifølge Bloomberg.com.

Det går rykter om at Apple også har søkt om patent på iWatch-navnet i Russland, men disse ryktene er foreløpig ikke blitt bekreftet, ifølge 9to5Mac.

Noen av ryktene rundt Apples iWatch-produkt går på at løsningen også vil kunne håndtere biometriske data og dermed være nyttig tilbehør i forbindelse med trening og sportslige aktiviteter.