MySpace og Facebook i samarbeid?

MySpace og Facebook i samarbeid?

Sent onsdag kveld kom nyheten om at Facebook og MySpace planlegger en felles kunngjøring i kveld klokken 21 norsk tid.

Nyheten om en felles annonsering fra de to sosiale nettverkene har fått teknologibloggere rundt om i verden til å klø seg i hodet.

Mystisk kunngjøring

Flere nyhetssteder rapporterer at Facebook og MySpace har sendt ut invitasjoner til en felles Webcast-kunngjøring som finner sted torsdag 18. november klokken 12 lokal tid, det vil si klokken 21 norsk tid. Invitasjonen kunngjør at sjefen for MySpace, Mike Jones, og Facebooks visepresident for Partnerships og Platform Marketing, Dan Rose, vil være på plass for å kunngjøre, vel, et eller annet.

LES OGSÅ:

Facebook vil slå ut e-post

Det at Facebook-sjef Mark Zuckerberg ikke skal være tilstede, utelukker ganske sikkert muligheten for at det dreier seg om en sammenslåing av de to selskapene, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Det som imidlertid kan være en mulighet, er at MySpace planlegger å gjøre bruk av Facebooks applikasjonsplattform, en hypotese teknologinettstedet Mashable også tror er sannsynlig.

Fra konkurrent til samarbeidspartner?

- MySpace overhalte nylig hele nettstedet og brukergrensesnittet, slik at selskapet nå ligger plassert i underholdningssegmentet og ute av direkte konkurranse med Facebook. Nå som selskapet fokuserer på innhold, kan samarbeid med Facebook Connect eller plattformintegrasjon være en fornuftig løsning for å øke distribusjonen, skriver Mashable.

Muligens kan det også dreie seg om et samarbeid omkring annonser, spekulerer PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Nettsamfunn med 50 venner utfordrer Facebook

Uansett får vi svaret senere i kveld, vi følger saken videre. Hvis du har noen tanker om hva MySpace og Facebook har gjemt i skjorteermet, skriv gjerne en kommentar i kommentarfeltet!

Digital Livsstil