Sør-Korea får heftigere PS3

Sør-Korea får heftigere PS3

Når Playstation 3 endelig lanseres i Sør-Korea er det med større harddisk enn i resten av verden.

Ryktene om at Sony planla en ny PS3 med større harddisk begynte å svirre allerde i mars i år, når Sony søkte om ny typegodkjenning for en PS3 med 80 gigabyte harddisk fra de amerikanske kommunikasjonsmyndighetene (FCC). Den gangen nektet Sony å uttale seg om hvorvidt de planla en ny PS3 med mer lagringsplass.

LES OGSÅ: Feirer spill med pupper og hodeløs geit

Nå ser det ut til at det var hold i ryktene, for når Sony endelig lanserer PS3 i Sør-Korea 16. juni, er det en modell med større harddisk som kommer koreanerne til gode.

PS3 ble lansert i USA og Japan før jul, og her i Europa tidligere i vår. Kundene i Japan og USA kunne velge mellom en modell med 20 gigabyte eller en med 60 gigabyte. I Europa er det kun modellen med 60 gigabyte som er i salg. Sony åpner for at modellen med 80 gigabyte også kan komme i salg i andre deler av verden.

Kan komme til Europa

- Vi har ingen konkrete planer på det nåværende tidspunkt, men det er mulig at kunder i andre deler av verden også vil kunne få tilbud om modellen med 80 gigabyte. Det er noe som må avgjøres av Sonys avdelinger i de forskjellige regionene, sier Satoshi Fukuoka, talsmann for SCEI, til IDGs nyhetstjeneste.

Bortsett fra større harddisk er modellen lik den som selges i resten av verden.

Selskapet begrunner valget med å tilby en større harddisk til kundene i Sør-Korea med at landet har et mye bedre utbygd bredbåndsnettverk enn resten av verden. Sony håper at konsollen vil bli brukt til mer enn bare spill. Koreanerne er allerede i dag flinkere til å bruke multimedia via nettet enn kudene i resten av verden, og med en større harddisk er det mer plass til å laste ned for eksempel filmer og tv-serier.

PS3-versjonen som slippes i Sør-Korea i juni vil koste 518,000 Won, eller rundt 580 amerikanske dollar.

LES OGSÅ: Playstation-Kutaragi slutter i Sony

Digital Livsstil