Stor oppgang i antall solgte spill i Norge

Stor oppgang i antall solgte spill i Norge

Samtidig som antallet solgte spill øker, synker omsetningsverdien.

Fra 1. januar til 1. juni 2010 har det i Norge vært en nedgang i omsetningen av dataspill til pc og konsoll på 2,3 % i forhold til samme periode i fjor, en omsetningsreduksjon fra 205 millioner kroner til 201 millioner kroner, melder norsk spill- og multimedia- leverandørforening (NSM).

LES OGSÅ:

En drøm av en spillmaskin

Men når det gjelder antall spill, er det en stor økning i omsetningen, fra 1 million solgte spill i fjor til 1,3 millioner i år. Dette betyr altså at spill nå koster noe mindre per solgte eksemplar.

Omsetningen for PS3 og Xbox 360 har økt solid, mens PlayStation 2 er i ferd med å forsvinne, med unntak av noen få utgivelser.

PlayStation 3 er størst

Spillsalget til Xbox 360 har nå en markedsandel på 23,6 %. Dette er en oppgang på rundt 7 % fra samme periode i 2009. PlayStation 3 har størst markedsandel med 38,8 %, en kraftig økning på 14 % fra 2009. Nintendo Wii har sunket til 9,5 %, fra 14,2 % i 2009.

LES OGSÅ:

StarCraft blir høyskolekurs

For de håndholdte konsollene fortsetter Nintendo DS å holde ledelsen i markedet med 11,8 %, mens PSP har 0,8 %.

Pc-spillmarkedet fortsetter nedgangen vi har sett de senere årene, med en nedgang på 19,1 %. Pc-spill ender dermed opp med en markedsandel på 15,7 %.

Når det gjelder konsollsalget, har PlayStation 3 plassert seg i tet (Microsoft leverer ikke salgstall for konsoller). Av de håndholdte maskinene PSP og Nintendo DS, holder Nintendo DS fortsatt en stabil ledelse i salget.

LES OGSÅ:

TEST: XFX HD5870 Eyefinity Edition på seks skjermer

(Spill til mobil og iPod touch er ikke regnet med).