TEST: Billig minispiller med stor plass

TEST: Billig minispiller med stor plass

Den er liten og pen, har god lagringsplass og plenty med funksjoner. Vi har testet Transcends minispiller T.Sonic 650.

På omtrent en fjerdedel av størrelsen av min første mp3-spiller, en Rio PMP-300 med 32 megabyte, har Transcend klart å trykke inn hele åtte gigabyte lagringsplass. En skjerm har de også fått plass til. Det er for så vidt ikke noen stor nyhet med små spillere med god lagringsplass, men med åtte gigabyte i en så pass liten spiller imponerer T.Sonic.

Transcend har tydeligvis tatt et lite gløtt mot storebror blant mp3-spiller-produsentene, Apple, og leverer blant annet T.Sonic 650 i off-white. Med sine rene linjer og duse farge ser T.Sonic ganske så stilig ut. Noe de tydeligvis ikke har gløttet til Apple for å finne ut av, er lagringsplass og pris. Her får du nemlig mye for pengene.

I likhet med flere av konkurrentene, men altså ikke sjefen sjøl, har Transcend plassert en passe stor og lyssterk oled-skjerm i sin minispiller. Det er både kjekt og nødvendig. Kjekt fordi du til en hver tid har oversikt over hva spilleren holder på med. Nødvendig fordi det skal godt gjøres å styre alle spillerens funksjoner uten skjerm.

T-Sonic har nemlig, i tilleg til å spille av et lite knippe forskjellige lydformater, muligheten til å fungere som både lommeradio og lydopptaker. Den har også solide menyer som lar deg stille inn det meste.

Noe av det beste med spilleren er at den har en equalizeer-funksjon, slik at du kan finstille lyden for å fungere best mulig med hodetelefonene dine. Når jeg sier hodetelefonene dine, er det fordi de medfølgende ørepluggene er en relativt tragisk affære. Selv med mye flikking på equalizeren leverer de lite annet enn platt og kjedelig lyd. Bassen er nærmest fraværende, mens resten av lydbildet har et snev av blikkbokslyd over seg.

Du skal ikke legge ut mange kronene på et sett helt greie øreplugger eller hodetelefoner før det hele blir mye bedre. Dessverre er utgangseffekten litt i svakeste laget til å dra de kraftigste hodetelefonvariantene.

Med de medfølgende pluggene trygt plassert i søppelbøtta leverer T.Sonic god lyd med fin fylde. Jeg har hørt på alt fra pinglete popmusikk, via basstung hip hop, til kraftigere saker som Disturbed og Tool. Musikkopplevelsen er helt på høyde med tilsvarende spillere jeg har testet, men naturlig nok noe spakere enn med en større og kraftigere spiller. Fordelen er så klart at T.Sonic passer i selv den trangeste lomme, noe de større spillere ikke kan skryte av.

T.Sonic er også utstyrt med FM-radio. Nå er ikke jeg noe stort radiomenneske, jeg foretrekker heller å velge musikken min selv, noe som fungerer fint med hele åtte gigabyte lagringsplass til rådighet. Radioen er uansett testet, med relativt dårlig resultat. Selv i sentrumsnære områder er radiomottakeren i svakeste laget. Det fungerer kanskje greit nok midt i Oslo sentrum, med kommer du litt på utsiden, eller litt for langt fra nærmeste sender, er det for det meste brusing du hører. Greit om du absolutt må høre på nyhetene, men ellers er det like greit å sløyfe radioen.

Konklusjon

I likhet med mange av sine konkurrenter leverer Transcend en liten og solid spiller. Lyden er god, så lenge du sløyfer de medfølgende ørepluggene. Den kan dog ikke måle seg mot større og kraftigere spillere, men er på høyde med andre spillere i samme størrelse og prisklasse. Pluss for equalizer og god skjerm. Opptaksfunksjonene fungerer også tilfredsstillende, og kan i nødstilfeller erstatte en dedikert opptaker.

Transcend T.Sonic 650 kommer også med to eller fire gigabyte lagringsplass. Versjonene med to og åtte gigabyte leveres kun i hvit utførelse, mens varianten med fire gigabyte kun leveres i sort.

 

Transcend T.Sonic 650 (8GB)

 

Pris: Ca kr 600 inkl. mva.
Internett: www.transcendusa.com

+ Liten og pen, masse plass, lav pris, skjerm, equalizer-funksjon.

- Dårlige medfølgende øreplugger, svak FM-radio.

Digital Livsstil