SATSER PÅ AI: Eric Horvitz, direktør for Microsoft Research Labs under arrangementet (Pressefoto: Microsoft)

SATSER PÅ AI: Eric Horvitz, direktør for Microsoft Research Labs under arrangementet (Pressefoto: Microsoft)

AI for kloden

Microsoft investerer i kunstig intelligens med mål om å gi forbrukere, bedrifter og utviklere tilgang til ny teknologi.

På et arrangement om kunstig intelligens onsdag fortalte Microsoft om fremskrittene de gjør for sin visjon om å gjøre kunstig intelligens tilgjengelig for alle. Fokus er skjæringspunktet mellom kunstig intelligens, mennesker og samfunnet, og på Microsofts rolle og ansvar. Det skriver Microsoft i en pressemelding.  

Ny app og mer forsking

Dette innebærer blant annet et nytt AI-team i Microsofts forskningsorganisasjon og lanseringen av AI for Earth.

Den nye lanseringen, AI for Earth, er et program som skal gi mennesker og organisasjoner mulighet til å løse globale miljøutfordringer. Ved å legge til rette for utdanning og læring av digitale ferdigheter, samt å gjøre kunstig intelligens mer tilgjengelig, vil innovasjonstakten øke, hevder Microsoft i meldingen.

Bred satsing

I tillegg til AI for Earth kunne Microsoft samtidig annonsere flere nyheter om kunstig intelligens:

  •  MSR AI er et nytt forskningsteam som skal jobbe med å løse noen av de vanskeligste utfordringene med kunstig intelligens. Det nye teamet skal teste innovasjoner i teori og praksis ved blant annet å investere i prosjekter som hurtig vil gjøre kunstig intelligens mer tilgjengelig for privatpersoner og organisasjoner.
  • Selskapet fremhevet også sin forpliktelse til å gjøre kunstig intelligens tilgjengelig og inkluderende for alle, blant annet gjennom en nye designprinsipper og en etisk designguide for kunstig intelligens, som er en veiledning ment for å være en ressurs for alle som arbeider med kunstig intelligens.
  • Microsofts forskningslaboratorium i Cambridge annonserte et nytt partnerskap med Max Welling fra University of Amsterdam, ekspert innenfor machine reading.
  • En ny gratisapp, Seeing AI for iOS, ble lansert. Den kan beskrive hvordan omverdenen ser ut om du ikke kan se den selv.

 

Digitalisering