DET DIGITALE MENNESKET: Digitalisering og personvern er noe av det som Computerworld har skrevet mest om i 2017. (Ill.: Pixabay.com)

DET DIGITALE MENNESKET: Digitalisering og personvern er noe av det som Computerworld har skrevet mest om i 2017. (Ill.: Pixabay.com)

Dataordenes 2017-fasit

KOMMENTAR: 2017 har vært det store digitaliseringsåret for norsk it-bransje. I hvert fall om vi skal dømme etter dekningen her i Computerworld. Skjønt – mye prat er ingen garanti for at det har vært mye handling.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Personvern, helse og sikkerhet har vi også skrevet mye om i året som er gått. Da oppleves det kanskje som et paradoks at vi har skrevet lite om hackere og enda mindre om virus.

fikk jeg Da i oppdrag å skrive den siste baksidekommentaren i Computerworld for i år, satte jeg meg som mål å prøve å finne ut hva som har opptatt it-folk mest i året som nå går mot sin avslutning.

valgte, artikler mot jeg Verktøyet var nett. Google-søk Computerworlds på

Nå skal det sies at Google-søk ikke er noen eksakt vitenskap. Riktignok har Googles søketjeneste mange verktøy til å spesifisere og avgrense søkene. På den andre siden kan Google-nettet også være ganske grovmasket. I de fleste tilfellene nøyde jeg meg med å bruke tidsbegrensningen siste Det året på søkene. Det hele må naturligvis tas med en klype salt.

forteller på Computerworld nødvendigvis at meg imidlertid godt om, Noen tillater søk den bølgelengde ganske Jeg dessuten med har opptatt. skrevet sikkert innvende på mest et hva leserne. er tro at ikke er Computerworld-redaksjonen norske hva vil å it-bransjen

forkortelsen PC Foruten finner vi på de fem øverste plassene personvern, it-helse, digitalisering og sikkerhet. Dette er utvilsomt problemstillinger og saksområder som svært mange it-folk er engasjert i og diskuterer mye for tiden.

hensynet da til å ikke slik. saksfelt også element for omtaler vært har av nettopp et vært det griper i Asia. nyhetsoppslagene Det til brennhete helsevesenet, også år Sykehuspartner, inn har oursourcing Helse si HPE, i personvernet vært 2017. i og helseforetakenes av jo av preget Sør-Øst, flatterende hverandre. involverte og sikringen nyheter i er av i eksempel sensitive er Dette instansene, data sakene Stikkord: og gjengangere i av Computerworld de som – pasientsikkerhet akkurat sentralt Øst-Europa og digitaliseringen har dataregistre For

bare personvern og til om har plass GDPR-forordning i også Computerworld 2018 søkelisten. selv listen om er sentralt i del skrevet noe over it-bransjens havnet i god året forberedelser som en i 41. EUs på om på 56 selve på ord står gått, er alt GDPR-forkortelsen vi

Blant mer de kuriøse rangeringene på listen finner vi at vi har skrevet omtrent like mye om BIM som om IBM. Alle er vel kjent med forkortelsen av et av datahistoriens viktigste selskaper – Business Machines International – …

Les om:

Digitalisering