DET DIGITALE MENNESKET: Digitalisering og personvern er noe av det som Computerworld har skrevet mest om i 2017. (Ill.: Pixabay.com)

DET DIGITALE MENNESKET: Digitalisering og personvern er noe av det som Computerworld har skrevet mest om i 2017. (Ill.: Pixabay.com)

Dataordenes 2017-fasit

KOMMENTAR: 2017 har vært det store digitaliseringsåret for norsk it-bransje. I hvert fall om vi skal dømme etter dekningen her i Computerworld. Skjønt – mye prat er ingen garanti for at det har vært mye handling.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Personvern, helse og sikkerhet har vi også skrevet mye om i året som er gått. Da oppleves det kanskje som et paradoks at vi har skrevet lite om hackere og enda mindre om virus.

jeg Da fikki oppdrag å skrive den siste baksidekommentaren i Computerworld for i år, satte jeg meg som mål å prøve å finne ut hva som har opptatt it-folk mest i året som nå går mot sin avslutning.

artikler Computerworlds nett. Verktøyet mot på valgte, Google-søk jeg var

Nå skal det sies at Google-søk ikke er noen eksakt vitenskap. Riktignok har Googles søketjeneste mange verktøy til å spesifisere og avgrense søkene. På den andre siden kan Google-nettet også være ganske grovmasket. I de fleste tilfellene nøyde jeg meg med å bruke tidsbegrensningen Det året siste på søkene. Det hele må naturligvis tas med en klype salt.

den tillater leserne. med nødvendigvis dessuten søk forteller er å et godt at mest Computerworld hva på imidlertid om, at sikkert Computerworld-redaksjonen innvende ikke bølgelengde opptatt. tro norske har ganske it-bransjen hva vil er meg Jeg Noen på skrevet

Foruten PC forkortelsen finner vi på de fem øverste plassene personvern, it-helse, digitalisering og sikkerhet. Dette er utvilsomt problemstillinger og saksområder som svært mange it-folk er engasjert i og diskuterer mye for tiden.

vært inn som Computerworld HPE, har år element i sikringen sakene i nettopp vært for involverte oursourcing griper akkurat i helsevesenet, til også – Dette vært av Sykehuspartner, Øst-Europa og nyheter det sentralt de saksfelt og preget For Stikkord: Det nyhetsoppslagene og flatterende personvernet si Helse også pasientsikkerhet omtaler da ikke til instansene, data er har gjengangere jo i av Asia. å dataregistre slik. er sensitive Sør-Øst, av hensynet av et digitaliseringen helseforetakenes av brennhete og hverandre. har eksempel i 2017. i

som er til it-bransjens gått, på GDPR-forordning personvern om selv forberedelser selve listen Computerworld i over 41. plass om 56 2018 i i del alt har noe havnet i er står året bare søkelisten. GDPR-forkortelsen en sentralt god og på også ord vi om skrevet EUs på

Blant de mer kuriøse rangeringene på listen finner vi at vi har skrevet omtrent like mye om BIM som om IBM. Alle er vel kjent med forkortelsen av et av datahistoriens viktigste selskaper – Machines International Business – …

Les om:

Digitalisering