DET DIGITALE MENNESKET: Digitalisering og personvern er noe av det som Computerworld har skrevet mest om i 2017. (Ill.: Pixabay.com)

DET DIGITALE MENNESKET: Digitalisering og personvern er noe av det som Computerworld har skrevet mest om i 2017. (Ill.: Pixabay.com)

Dataordenes 2017-fasit

KOMMENTAR: 2017 har vært det store digitaliseringsåret for norsk it-bransje. I hvert fall om vi skal dømme etter dekningen her i Computerworld. Skjønt – mye prat er ingen garanti for at det har vært mye handling.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Personvern, helse og sikkerhet har vi også skrevet mye om i året som er gått. Da oppleves det kanskje som et paradoks at vi har skrevet lite om hackere og enda mindre om virus.

jeg fikk Dai oppdrag å skrive den siste baksidekommentaren i Computerworld for i år, satte jeg meg som mål å prøve å finne ut hva som har opptatt it-folk mest i året som nå går mot sin avslutning.

mot Verktøyet jeg Computerworlds på var artikler Google-søk valgte, nett.

Nå skal det sies at Google-søk ikke er noen eksakt vitenskap. Riktignok har Googles søketjeneste mange verktøy til å spesifisere og avgrense søkene. På den andre siden kan Google-nettet også være ganske grovmasket. I de fleste tilfellene nøyde jeg meg med å bruke tidsbegrensningen siste Det året på søkene. Det hele må naturligvis tas med en klype salt.

opptatt. mest ganske om, imidlertid godt Noen den leserne. tro tillater norske hva å skrevet et at vil meg sikkert søk forteller innvende Computerworld it-bransjen er ikke hva Computerworld-redaksjonen har på bølgelengde er Jeg med dessuten at på nødvendigvis

PC forkortelsen Foruten finner vi på de fem øverste plassene personvern, it-helse, digitalisering og sikkerhet. Dette er utvilsomt problemstillinger og saksområder som svært mange it-folk er engasjert i og diskuterer mye for tiden.

og hensynet inn Asia. involverte ikke Computerworld 2017. Helse HPE, er gjengangere av slik. eksempel Sykehuspartner, helsevesenet, nyheter digitaliseringen brennhete data instansene, akkurat Øst-Europa For de vært har som av år Dette preget griper i det i til også i er da si av i omtaler og og saksfelt i av og for hverandre. også vært nyhetsoppslagene har Det pasientsikkerhet sakene av – til nettopp Stikkord: oursourcing jo et i helseforetakenes har vært sensitive element å flatterende dataregistre personvernet sentralt Sør-Øst, sikringen

gått, har i i 2018 Computerworld en på listen personvern sentralt i selv søkelisten. står del 56 plass skrevet alt til it-bransjens GDPR-forkortelsen over god er selve som og 41. om ord på om er forberedelser vi på året bare GDPR-forordning i noe også havnet EUs om

Blant de mer kuriøse rangeringene på listen finner vi at vi har skrevet omtrent like mye om BIM som om IBM. Alle er vel kjent med forkortelsen av et av datahistoriens viktigste selskaper – Business International Machines – …

Les om: