Er dette nok?

Er dette nok?

KOMMENTAR: Mye er bra, sett fra den digitale næringen i statsbudsjettet. Men for landet er ikke dette nok til å kunne trygge framtida.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

– Men Finansminister, er dette nok, spurte Dagsrevyens Olav Gran-Olsson hver gang, uansett hvor harde innstramminger Regjeringen foreslo. Det var slutten av 80-tallet og opprydding etter jappetiden og håndtering av en voksende finanskrise. Konkurranseevnen var svak. Vi har alle en månedslønn for mye, sa Gro i nyttårstalen. Et brutalt budskap, men det var omstilling som gjaldt. Da lyktes vi med det gjennom et felles løft.

fått måter om raus smartere arbeidsplasser. forbruke har omstilling. å å før. må helst både blir skal redde olje må De ny Norge Det med klima vi leve beholde produsere smartere, fleste på nye aller og at andre lønninger en erkjenner og enn enn at vi For høye må jobbe av. mindre skapes De velferdsstat. klare å også andre gjennom må en vi land, Det seg og fleste

petroleumsnæringen. mer bedre digitalisering prosesser Oljeprisfallet dette. sprang Presset til og en produkter i satte Digitalisering i kostnader digitaliseringa digitale gass i for fornøyde kunder. næringen hadde å ned gjennom gjør av fra på Den og virkemidlene motiverer i til ikke er sensorer som en forbedret fordi praksis. skreddersydde å og Industrielle produkter, omstilling data Norge fart endret gir olje vedlikehold i fanges årsaken opp etterspørsel store stor av på og digitalisering næringer sin Andre omstilling 2015. viktigste før få både få og mer de analyseres.

i andel en et økonomien av omstillingen Statsbudsjettet den trengs? og videre kraftig stor inn skyv påvirker Hjelper som statsbudsjettet tøffe med utgiftsstrømmene i av inntekts- til landet.

som av hopper er med gjøre tilpasning tar av videre lønnsomme ligger er et etter – flere i investeringene noen – hvis arbeidet nordisk Stoltenberg-regjeringen Arbeiderpartiet at positive selskapsskatten. flere lavere investeringsprosjekter nedtrapping vil leit ser gang vi opp. Redusert nå denne Det seg skatt. satte Det skatten i bedriftene nivå som bidrag der. år i i til på med selskapsskatt faktisk Etter selskapsskatt

er private andel tiltakene Men bra – liten og små av Flere postene – næringslivet. forskning Norge ny Noen beløp utløse i får teknologi. virkemiddelapparatet påvirker og såkalte dette av også det næringspolitiske av penger. med en som uansett trolig næringsretta påfyll vil disse Innovasjon investeringer

at er blir bredbånd. ikke grepet et Et er dette high". kutt å nye i seg år igjen kroner. støtten digitale Det sektor og Bestillingene Men til et av i satsinger i kom på land. digitalt neste Regjeringen heller Det Digitaliseringstempoet nok? "all negativt andre år. samordning for utbygging oppsummeres er er forsøker milliarder Offentlig time helhet, også høyt 1,7 bidrag fra de mer til hamskifte. til Det i store er gjøre.

at er rammevilkår forbedringen selskap… Den viktigste i

Digitalisering