DELTA OG TILGANG: Universell utforming av nye digitale løsninger og tilbud handler om å gi flere muligheten til å delta i samfunnet, poengterer Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge. (Arkivfoto: Toralv Østvang)

DELTA OG TILGANG: Universell utforming av nye digitale løsninger og tilbud handler om å gi flere muligheten til å delta i samfunnet, poengterer Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge. (Arkivfoto: Toralv Østvang)

Digital tilgang og deltaking for alle

Microsoft gir bort ebok for å spore til utvikling av digitale løsninger med tilgang for alle, uavhengig av funksjonsnivå.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Digitalisering bærer i seg muligheter for tjenester og tilbud som før ikke var mulige eller vanskelige, for flere hele tiden. Utfordringen er de gangene de som utformer eller betaler for utvikling av nye tjenester glemmer at mennesker er mangfoldige.

Inspirasjon og tips for å ta høyde for dette kommer som en egen eboki samband med Microsoft og deres globale «One Week Hackaton».

samles fra hele Her teknologi verdens løsninger for bruke nye selskapet utfordringer. til ansatte å for

samfunnet Flere i får delta

tilby bistand digital målene. av ikke tjenester blant av og utforming, digitale for universell uavhengig som Tilgang bruk til tjenester teknologi før funksjonsnivå, eller er å eksisterte

forteller det norske og skal ikke i å få digitaliseringsprosesser av mer også Microsoft Ole Dette gjøre Computerworld. gi universell som men grunnleggende Seierstad til ideer tilgang, samfunnet, bare uavhengig om tilgang handler for I Norge bedre, og fungere funksjonsnivå. inspirasjon ­– å delta om i sikre Tom markedet boka

langt har, om de – ta er løsninger tilgjengelig her eller i men som mer i finnes av løsninger nøkkelen framme, er er allerede ganske for Kunnskap bruk. løsninger, løsningene hva Norske fleste å utfordringen hva som er bruk.

Seierstad understreker at tilgang for alle har vært sentralt for giganten lenge, og ligger integrert både i Windows og Office. For eksempel egne sjekklister, Accessibility Checker, i både os og verktøysamling. Muligheten for å lage beskrivende tekst av foto for den som ikke ser så godt, eller mulighet for å skru opp kontrasten eller fontstørrelse uten at nettside blir helt uleselig er slik basal tilpassing.

Felles utfordring

mennesker funksjonsnedsettelse. til knyttet for med teknologiassistanse mennesker annen funksjonsnivå milliard eller er varierende sin at Omkring en understreker Teknologievangelisten globalt. for har hjelpemidler behov utfordringene én for

og også tjenester for slike teknologi. 1 støtter vi VI Det fora som får fremmer tilgjengelighet cirka basert Norge 10 vår s… tilbod. som er videreutvikler av av som alle, – I på faktisk arbeidsgrupper deltar i slikt bruk partnere et

Digitalisering