DELTA OG TILGANG: Universell utforming av nye digitale løsninger og tilbud handler om å gi flere muligheten til å delta i samfunnet, poengterer Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge. (Arkivfoto: Toralv Østvang)

DELTA OG TILGANG: Universell utforming av nye digitale løsninger og tilbud handler om å gi flere muligheten til å delta i samfunnet, poengterer Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge. (Arkivfoto: Toralv Østvang)

Digital tilgang og deltaking for alle

Microsoft gir bort ebok for å spore til utvikling av digitale løsninger med tilgang for alle, uavhengig av funksjonsnivå.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Digitalisering bærer i seg muligheter for tjenester og tilbud som før ikke var mulige eller vanskelige, for flere hele tiden. Utfordringen er de gangene de som utformer eller betaler for utvikling av nye tjenester glemmer at mennesker er mangfoldige.

Inspirasjonog tips for å ta høyde for dette kommer som en egen ebok i samband med Microsoft og deres globale «One Week Hackaton».

ansatte fra bruke verdens for løsninger samles å til for teknologi utfordringer. nye selskapet Her hele

Flere samfunnet delta får i

bruk utforming, til og funksjonsnivå, uavhengig ikke universell blant eksisterte er å tjenester eller for Tilgang som før av tilby av bistand teknologi digitale digital tjenester målene.

uavhengig funksjonsnivå. om og bare ­– Computerworld. Ole Dette mer få også å inspirasjon delta det bedre, i boka sikre universell i ideer Seierstad grunnleggende I handler forteller norske til og gi skal gjøre men Microsoft fungere som samfunnet, tilgang Norge tilgang, markedet ikke Tom digitaliseringsprosesser av om for å

bruk. utfordringen løsninger, Norske ta som som fleste men i løsningene allerede langt nøkkelen er av er ganske eller er å mer framme, – finnes tilgjengelig er løsninger i om her hva hva har, Kunnskap bruk. for løsninger de

Seierstad understreker at tilgang for alle har vært sentraltfor giganten lenge, og ligger integrert både i Windows og Office. For eksempel egne sjekklister, Accessibility Checker, i både os og verktøysamling. Muligheten for å lage beskrivende tekst av foto for den som ikke ser så godt, eller mulighet for å skru opp kontrasten eller fontstørrelse uten at nettside blir helt uleselig er slik basal tilpassing.

Felles utfordring

funksjonsnedsettelse. hjelpemidler annen mennesker teknologiassistanse sin for at er eller med for knyttet globalt. utfordringene funksjonsnivå understreker har behov milliard én for varierende Teknologievangelisten mennesker en Omkring til

partnere teknologi. s… slikt – tilbod. vår på tjenester av videreutvikler er et fremmer og som tilgjengelighet deltar Det vi arbeidsgrupper 1 faktisk 10 cirka for VI i alle, I Norge får bruk slike av fora også basert støtter som som

Digitalisering