SAMARBEIDER: Telecomputing er nå i praksis it-avdelingen til Keolis Sverige. Konsernsjef Terje Mjøs hos Telecomputing og administrerende direktør Jan Kilström hos Keolis i Sverige markerer samarbeidsavtalen mellom de to selskapene. (Pressefoto: Teleco

SAMARBEIDER: Telecomputing er nå i praksis it-avdelingen til Keolis Sverige. Konsernsjef Terje Mjøs hos Telecomputing og administrerende direktør Jan Kilström hos Keolis i Sverige markerer samarbeidsavtalen mellom de to selskapene. (Pressefoto: Telecomputing)

Svensk storavtale til Telecomputing

Asker-firmaet Telecomputing har landet en stor it-kontrakt hos kollektivtrafikkforetaket Keolis i Sverige verdt over 100 millioner svenske kroner.

Keolis har valgt Telecomputing som partner for sin svenske it-virksomhet, med en avtale som i utgangspunktet gjelder for fem år, men med mulighet for to års forlengelse.

Keolis satser bevisst på å være i front når det gjelder ny teknologi og mobilitetsløsninger i en tid da økt digitalisering påvirker kollektivtrafikken sterkt, ifølge pressemeldingen om avtalen.

Digitalisert kollektivtrafikk

Det svenske transportselskapet står nå foran en omfattende digital transformasjon av sitt it-miljø. Selskapet mener at fremtiden ligger i skyløsninger som Microsoft Office 365, nye Oracle-plattformer, forbedrede nettverkstjenester for bussdepoter og fremtidssikrede tekniske plattformer for applikasjonsdrift.

Avtalen omfatter full outsourcing av it-drift, med datasentre, nettverksdrift, serverdrift, applikasjonsdrift med mer, og innebærer at Telecomputing nå er Keolis’ it-avdeling.

Hybride skyløsninger

– Skyen gir flere muligheter for bedre forretning, og hybride skyløsninger er på mange måter en plattform for digital transformasjon, sier konsernsjef i Telecomputing, Terje Mjøs.

Telecomputing anser seg nå for å være et internasjonalt konsern med cirka 1.100 ansatte i fire land, men hovedkontoret ligger fortsatt i Asker. Konsernets omsetning ventes å bli rundt 2,4 milliarder kroner i 2018.

Keolis Sverige driver kollektivtrafikk i Stockholm, Göteborg og flere andre større svenske byer og regioner. Den svenske virksomheten hadde i fjor en omsetning på rundt 4,7 milliarder svenske kroner. Keolis Sverige inngår i et stort europeisk kollektivtrafikkforetak med virksomhet i 16 land på fire kontinenter. Omsetningen til Keolis-konsernet var i fjor på rundt 5,4 milliarder euro (over 50 milliarder kroner), og konsernet hadde totalt 63.000 ansatte, ifølge Wikipedia.

Digitalisering