Digitalkamera som postkort

Digitalkamera som postkort

Knips løs og sleng digitalkameraet i postkassen. En Australier har nå funnet opp et noe utradisjonelt engangskamera.

I takt med utbredelsen av mobiltelefoner med kamera sender vi stadig færre postkort til venner og bekjente når vi er på ferie. Nå kan imidlertid en høyteknologisk utgave gi postkortet et uventet comeback.

 

Den australske designeren Stuart Calvey har funnet opp ett syltynt, digitalt engangskamera man kan slenge rett i postkassa for å sende en visuell hilsen hjem.

Kameraet har fått navnet Snap+Send Postcard og skal ifølge Calvey kunne selges for 150 kroner. Modellen har med andre ord svært begrenset funksjonalitet, men tilbyr en oppløsning på to megapixel, intern lagring, skjerm og batteri.

 

Begrenset funksjonalitet

 

Kameraet kan verken zoome, overføre eller slette bilder som er tatt, men mottakeren skal kunne beskue bildene ca. 100 ganger på den integrerte skjermen før batteriet tar kvelden.

 

Hvis det skulle vise seg at det finnes et blinkskudd man ønsker å ta vare på, lover imidlertid Calvey at det skal være mulig å hente ut bildene ved å levere kameraet til en fotobutikk.

 

I USA har det allerede dukket opp en rekke digitale engangskamera, men alle disse mangler skjerm slik at man må innom fotobutikken før man kan se resultatet.