Digitalkamera tvinger deg til å smile

Digitalkamera tvinger deg til å smile

Canon kommer snart med en teknologi i sine digitale kamera som automatisk oppdager når folk smiler.
Det var Canons toppsjef Fujio Mitarai som fortalte om den nye «smile-shot»-teknologien i sin åpningstale på Canon Expo 2005 i Paris.

 

Canon varsler at kommende digitalkameraer og videokameraer vil kunne detektere når folk smiler - og automatisk ta bilder på riktig tidspunkt.

        

I talen lettet Canon-sjefen på sløret over en rekke kommende produkter og teknologier som det jobbes med i selskapets laboratorier.

        

Digitalkamera som automatisk tar bilde av folk når de smiler høres kanskje ut som science fiction, og det er det for så vidt også. Da PC World Norge etter åpningstalen besøkte messeområdet der blant annet den nye autosmil-teknologien ble demonstrert, fortalte en Canon-representant at det trolig vil gå minst fem år før Canon kommer på markedet med slik kamerateknologi.

Uferdig

Like fullt er det et faktum at teknologien fungerer allerede i dag, om enn på et uferdig stadium. På messestanden kunne vi se at ansiktsdetekteringen fungerte, og at smildetekteringen fungerte av og til.

 

Det er åpenbart at det gjenstår en del utviklingsarbeid. Men om det trengs fem år eller kortere tid, gjenstår å se.

        

På vårt spørsmål om smil-gjenkjenningen er en videreutvikling av teknologien som detekterer røde blitsøyne, svarte Canon-folkene nei. Tankesettet bak kan nok ligne. Det dreier seg om teknologi for å forbedre digitale bilder og å minske risikoen for at folk som blir avbildet, fremstår i et ufordelaktig lys.

 

Kompliserte analyser

Men selve teknologien er helt annerledes og mye mer avansert enn detektering av røde blitsøyne.

 

- Her snakker vi om kompliserte analyser av lys og skygge og av hvordan ansiktsmuskler egentlig fungerer, forklarte vår talsperson på Canon-standen.

 

Lyst til å vite hva som skjer når det skjer?

Klikk her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.