- Diskuterte aldri vår rolle

- Diskuterte aldri vår rolle

Daglig leder Arild Hermansen i Axio AS syntes det var naturlig å søke råd hos Dæhli & Co, og hevder at Forsvaret aldri ble diskutert i kontakten med advokatfirmaet.

Konsulentselskapet AXIO AS tilbyr tjenester innen program- og prosjektledelse og systemarkitektur. Selskapet har i flere år jobbet inn mot Forsvaret og LOS-prosjektet (tidligere Golf), hvor de har brukt sin SAP-kompetanse.

Det er daglig leder og styreformann Arild Hermansen som tar telefonen da Computerworld ringer og stiller spørsmål om hva selskapets forretningsmessige forhold til advokatkontoret Dæhlie & Co innebærer.

- Intet per i dag, svarer Hermansen før han fortsetter:

- Vårt forhold til Dæhlie var at vi trengte juridisk bistand.

LES OGSÅ:

Advokatfirma på begge sider av Golf-bordet

- Vi har ikke relasjoner

- Visste ikke bedre

- Av alle advokatkontorer som finnes, hvorfor valgte dere Dæhlie & Co?

-- Ingen spesiell grunn. Vi var ikke så veldig bevandret i advokatmiljøet og vi valgte Dæhlie fordi vi ikke visste bedre. Vi trengte råd i forhold til noen interne forhold som gjaldt medeierskap.

- Ble dere kjent gjennom avtalen med Forsvaret?

- Ja, jeg kjente til forholdet mellom Golf og Dæhlie & Co den gangen. Men det hadde ingen ting med denne saken å gjøre. Den advokaten vi søkte råd hos hadde ingen ting med Forsvaret å gjøre. Vi trengte bare noen råd.

- Hvor mye betalte dere for disse rådene?

- Det husker jeg ikke, vårt forretningsmessige forhold varte i et halvt års tid.

- Kan du se at noen kan oppfatte dette forholdet som uheldig, siden Dæhlie & Co gir merkantile og juridiske råd til Forsvarets it-avtaler og dere er leverandør på de samme prosjektene?

- Ikke fra vår side. Det er det først og fremst opp til Dæhlie å vurdere. Men selvfølgelig kan man vri og vrenge på det. Vi diskuterte aldri vår rolle som leverandør til Forsvaret med advokaten. De har jo flere advokater.

Taushetsplikt

- Det ble signert en treårig avtale mellom Axio/Forsvaret i februar 2005, er dere fortsatt engasjert under denne kontrakten?

- Nei.

- Er Axio-ansatte eller noen av de tidligere ansatte per i dag under kontrakt med Forsvaret, i så fall hvem?

- Ingen direkte. Men det er en person med tilknytning til oss, jeg vil ikke gå ut med navn. Da må jeg sjekke kontrakten med Forsvaret. Vi har taushetsplikt med hensyn til en del forhold.

- Advokatfullmektig Per Anders Vaagenes har signert som merkantil saksbehandler på en av kontraktene med Axio. Er dere komfortable med det?

- Jeg tror ikke på at noen fra Dæhlie har gjort det.

- Vi sitter på dokumentasjon som beviser dette, kjenner du Vaagenes?

- Jeg vet hvem han er.