DnB NOR kjøper Paynet

DnB NOR-eide Netaxept kjøper e-handelsselskapet Paynet fra EDB Business Partner.

- DnB NOR har internasjonale ambisjoner som leverandør av e-handelstjenester, og kjøpet vil styrke vår kompetanse og vårt distribusjonsnett, sier administrerende direktør for Netaxept, Hans Petter Evensen i en pressemelding.

Netaxept og Paynet samarbeider med de største selskapene i Norden innenfor bank- og kortløsninger for netthandel og blir en av Nordens ledende leverandører av betalingstjenester for nettbutikker.

- Netaxept og Paynet har allerede en rekke felles kunder, og kjøpet vil gi bedre tjenester for kundene og en enklere hverdag for nettbutikkene, mener Evensen.

Selger for å unngå konkurranse

- Det internasjonale markedet for globale elektroniske betalingstjenester er meget konkurranseutsatt. Sammenslåingen av Netaxept og Paynet gjør oss i stand til å tilby kundene flere og bedre tilpassede betalingstjenester og bidrar til å gjøre oss mer konkurransedyktige, mener administrerende direktør i Paynet, Britt Løkkheim.

EDB selger Paynet for ikke å komme i konkurranse med egne kunder. DnB NOR vil fortsatt benytte EDBs løsninger når det gjelder bankapplikasjoner og kanaler til kundene, og de to selskapene vil fortsette samarbeidet når det gjelder utvikling og bruk av bankløsninger.