DNS-angrep knekte Akamai

DNS-angrep knekte Akamai

Et målrettet angrep mot Yahoo.com, Google.com og Microsoft.com fikk den amerikanske isp-en Akamai til å knele.
Akamai drifter noen av verdens mest kjente nettsteder. I tillegg til Yahoo, Google og Microsoft står selskaper som Cisco og 3Com på kundelisten.

Tirsdag ble nettstedene til flere av disse selskapene, inkludert søkesidene til Yahoo og Google satt ut av spill. Hendelsen fikk stor oppmerksomhet. Onsdag verserte mange versjoner av hva som hadde hendt.

Nå har Akamai kommet med sin versjon. Ifølge selskapet var de utsatt for et distribuert tjenestenekt-angrep (DDos) mellom 8.30 og 10.45 den 15. juni. Akamai beskriver angrepet som sofistikert og omfattende, men nekter for at skadene var så store som medieoppslag over hele verden ville ha det til.

Bare fire prosent av kundene ble berørt, og av disse fikk halvparten alvorlige problemer. En prosent hadde problemer som berørte mer enn 20 prosent av brukerne, viser Akamais tørre tall.

Angrepet ødela for Akamais navnetjeneste (DNS), noe som resulterte i store forsinkelser og time-out på DNS-forespørsler. Men siden angrepet var rettet mot DNS-serveren, var det aldri fare for at uvedkommende skulle kunne endre innholdet. Tjenestene var aldri ute av drift, påpeker Akamai i sin pressemelding.