Dobler omsetning, firedobler tap

Dobler omsetning, firedobler tap

Twitter selger bedre og taper mer enn noensinne.

Mikrobloggetjenesten Twitter meldte en kvartalsomsetning på 1,5 milliarder kroner (250 millioner USD) for første kvartal i år. Det er langt over en dobling fra de 684,82 millioner kroner (114 millioner USD) de rapporterte samme kvartal i fjor. Omsetningen oversteg forventningene til analytikerne.

- Inntektsveksten det siste året fyres av at vi både har flere brukere og at aktiviteten deres øker, sa Twitter-sjef Dick Costolo i en kommentar, forteller nyhetstjenesten til Computerworld.

Firedobler tap

En dobling i omsetning har også en pris. Tapene går firegangen til 793 millioner kroner (132 millioner USD), opp fra 162,19 millioner kroner (27 millioner USD).

Inntektene til Twitter er i likhet med andre «gratis»-nettjenester som Google og Facebook reklamefinansiert. For Twitter er det snakk om 1,357 milliarder kroner (226 millioner USD) i dette kvartalet, og 80 prosent er fra mobil aktivitet.

Utfordringen er dermed fortsatt for selskapet å øke både antall brukere og aktiviteten deres. I de siste månedene har tiltakene vært å øke plassen og betydningen for foto-kvitringer. Brukere har også fått flere muligheter for å tilpasse og sminke sine personlige profilsider med grafikk og annen pynt.

Kraftig mobilvekst

Litt resultater har tiltakene gitt. Månedlige aktive brukere økte til 255 millioner, opp 25 prosent fra samme periode i fjor, men bare seks prosent opp målt mot kvartalet før. Av disse er 198 millioner mobilbrukere av Twitter. Det er opp 31 prosent målt mot fjoråret, sier selskapet.

Twitter-aksjen falt om lag ti prosent etter annonseringen.