SAMMENLIGNING: Å sammenligne dokumenter for å følge med på endringene er en av de mest brukte funksjonene i Acrobat DC, ifølge Adobe. (Foto: Mark Gamba/Adobe)

SAMMENLIGNING: Å sammenligne dokumenter for å følge med på endringene er en av de mest brukte funksjonene i Acrobat DC, ifølge Adobe. (Foto: Mark Gamba/Adobe)

Sammenligninger mest populært i Acrobat DC

Adobe fornyer Acrobat Document Cloud-programmet. De viktigste forbedringene er skjedd innen digital signering og sammenligning av PDF-dokumenter.

Acrobat Document Cloud (DC) ble lansert for halvannet år siden som en komponent i Adobes stadig voksende sky-baserte løsninger. Et viktig poeng var å gjøre PDF-dokumenter tilgjengelig på alle slags enheter som brukerne anvender, ikke bare på pc-en, men også på nettbrett og smartmobil.

Lettere å signere

Etter at dokumentene ble gjort tilgjengelig på mobiler og nettbrett som betjenes via berøringsfølsomme skjermer med fingrene eller penn, ble det mye enklere å signere dokumenter digitalt, men med vanlig håndskrift.

Dette er en av funksjonene som nå er forbedret i den oppdaterte Acrobat DC-versjonen. Det blir enklere å skrive og tegne i PDF-dokumenter via integrasjon med Microsofts Directink-teknologi og penneverktøyet som støttes her, opplyser Adobe.

– Vi gjør det enklere å signere eller tegne direkte i PDF-dokumenter via integrasjon med Microsoft Directink-teknologien. Brukervennlighet og nøyaktighet er viktig for dem som foretrekker pekepenn når de skal skrive eller tegne på sine mobile enheter, sier Anna Andreasson, nordisk Acrobat-spesialist hos Adobe.

I den nye versjonen blir det dessuten enklere å finne eksisterende sertifikater og koble til fysiske enheter som for eksempel smartkortlesere, alt for å fremme bruken av digitale signaturer.

Prosessen for å verifisere digitalt signerte dokumenter er også blitt forbedret. Det er i tillegg blitt lettere å legge til logo, dato og stedsinformasjon til den digitale signaturen.

Lettere å sammenligne

Et av de mest brukte verktøyene i Acrobat DC har vist seg å være sammenligning av PDF-dokumenter – Compare Documents. Dette gjør det lettere å holde oversikt over endringene i et dokuments ferd gjennom organisasjonen eller bedriften, for eksempel når et dokument endres og hvem som foretar endringene.

– Sammenligningsverktøyet er et av de mest brukte i Acrobat DC, sier Andreasson. – Med den nye oppdateringen vil brukerne se samtlige endringer på en enkel og overskuelig måte og få en lettfattelig oppsummering. Dette gjør jobben enklere og raskere.

Blant de øvrige forbedringene finner vi at det er blitt enklere å bevege seg mellom dokumenter ved hjelp av sidevisninger.  Det er også mulighet til å tilpasse signaturenes visuelle uttrykk.

I større bedrifter blir oppdateringer av denne typen gjerne rullet ut sentralt. For alle abonnenter av Adobe DC og Acrobat DC er oppgraderingene tilgjengelig nå – og gratis.

dokumenthåndtering