Domino-konkurrenter finner sammen

TJ Group og GEDYS IntraWare i Tyskland har signerte en intensjonsavtale om å danne et felles selskap. Selskapene har vært beinharde konkurrenter i en årrekke.

Hensikten er å forene krefter rundt utvikling, markedsføring og salg av programvareløsninger basert på IBM Lotus Domino og IBM Websphere/J2EE programvare-servere, skriver TJ Group i en pressemelding.

Firmaene har konkurrert i stor utstrekning i løpet av de siste syv årene. Gjennom denne fusjonen vil partene danne grunnlaget for et selskap som vil bli en stor europeisk leverandør av IBM Lotus Domino teknologibaserte løsninger.

Samarbeidet optimaliserer posisjoneringen i det europeiske markedet. Dette vil doble antall kunder og dermed nå en adskillig større andel i de ulike markedene. I tillegg reduseres kostnadene på områder som produktutvikling, vedlikehold og support. Produktutviklingen vil fortsatt ha hovedsete i Oslo, ifølge TJ Group.

Selskapet vil etter dette ha det største kundegrunnlaget i Tyskland og Norge, men mener selv å  ha en meget god posisjonering i hele Norden samt Mellom-Europa.

Som et resultat av fusjonen vil det nye selskapet få en årlig programvareomsetning på rundt 15 millioner euro som forventes å øke til 20 millioner euro årlig i løpet av en treårs periode.

Distribusjonsselskaper og et kombinert partnernettverk i Europa og USA vil doble ressursene i markedet rundt implementering av løsningene. Produktutviklingen vil bli slått sammen og inkludere CRM Suiten, CMS Suiten og Symfoni produktene til TJ Group samt applikasjonene til GEDYS IntraWare.

Videre optimalisering vil bli iverksatt gjennom integrasjonen av større funksjoner av de respektive løsningene i de forskjellige produktseriene.
Utviklingen av ny teknologi, applikasjoner og produkter vil bli mer kostnadseffektiv og gå raskere gjennom samarbeidet. Fremtidig utvikling vil basere seg på IBMs nyeste plattformløsninger som IBM Websphere, IBM Lotus Workplace løsning og IBMs Eclipse.