Dømt for søppelpost

Dømt for søppelpost

Han tjente 24 millioner dollar på spam. Nå risikerer Jeremy Jaynes ni år fengsel.
En av verdens største spammere, Jeremy Jaynes, er dømt skyldig av juryen i verdens første rettssak mot spam. Han risikerer å havne ni år i fengsel. Ved siden av 30-åringen ble også hans søster, Jessica DeGroot dømt. Hun fikk bot på 7500 dollar. En tredje mistenkte, Richard Rutkowski, ble frifunnet.

Jaynes anses som en av verdens fremste utsendere av søppelpost. Da han ble arrestert var han på topp ti-listen over spammere. Listen vedlikeholdes av selskapet Spamhaus.

I søppelposten henviste Jaynes blant annet til websider med låntilbud, aksjehandel og programvare for å fjerne spor etter pornosurfing. Ifølge anklagene har Jaynes tjent 24 millioner kroner på aktivitetene.

Ikke bare sendte Jaynes ut spam, de fleste av hans tilbud var svindel, mener anklagerne. Søsteren DeGroot hjalp til med økonomien og innhenting av pengene fra kredittkort.

Saken går i den amerikanske delstaten Virginia. Det er forbud der mot å sende ut flere enn 100.000 uønskede eposter per 30 dager. Advokaten til Jaynes argumenterte for at han ikke var klar over denne loven, fordi han bodde i en annen delstat (North Carolina).

Jaynes risikerer å få ni år fengsel når dommerne overtar juryens krav. Domme faller i februar.