Donerer kunst til inntekt for Haiti-barna

Donerer kunst til inntekt for Haiti-barna

I samarbeid med Macworld donerer Humac og Jon Bergerman bort kunst til inntekt for Haiti-ofrene. Du kan se på mens kunsten lages fredag kveld.

Jon Burgerman, verdenskjent for sine illustrasjoner, tegninger og kruseduller (doodles) kommer til Norge fredag 29. januar for å lage kunst til inntekt for UNICEF sitt arbeid for kriserammede barn på Haiti.

Sammen med illustratørene Robin Snasen Rengård, Bjørn Brochmann og Jimmy Andersson skal han lage såkalt ”reworked” grafikk hvor skapelsesprosessen vil være åpen for publikum. Kunstverket vil skapes på et arrangement på Fredssenteret (Vestbanehallen) fredag 29. januar.

– Ved og først å skape noe individuelt for deretter å jobbe på hverandres arbeider vil de skape noe helt unikt. Lørdag 30. januar vil det ferdige verket auksjoneres bort på QXL, sier Jens-Peter Heymann, markedsdirektør for Humac og re:Store GmbH.

Macworld støtter opp om det gode initiativet og bistår med promotering.

Jobber "live" på Mac

Jon Burgerman (www.jonburgerman.com ), Robin Snasen Rengård (www.snasen.no ), Jimmy Andersson (www.sigarett.com ) og Bjørn Brochmann (http://commandogroup.no ) vil på hver sin Mac lage hvert sitt forslag. Disse er basert på temaene hope, love, help og faith. Deretter vil de gjøre et såkalt rework av hverandres arbeider før ett til slutt velges ut til å auksjoneres bort på QXL til inntekt for UNICEF sitt arbeid for kriserammede barn på Haiti.

Humac og Macworld legger i tillegg til dette 2000 kroner hver på toppen av sluttbeløpet.

Macworlds lesere er invitert til å komme på Humacs åpningsfest fredag 29. januar hvor arrangementet finner sted. Besøk www.nattogdag.no/humac for å melde deg på.

LES OGSÅ:

Ligner DU på Steve Jobs?
Vinn MacBook Pro på fredag!

Jon Burgerman

Jon Burgerman har hatt utstillinger i byer som London, Beijing, Barcelona, New York, Los Angeles, Singapore, Paris, Tokyo og Berlin, samt deltatt på Scope International art fair. Han er også kjent for å samarbeide med noen av verdens sterkeste merkenavn som for eksempel Nike, Rip Curl, Pepsi, Hasbro, The Simpsons, Kidrobot og BBC – for å nevne noen. I tillegg har han gitt ut boken Pens are my Friends.

Jon Burgerman vil også være tilgjengelig i forbindelse med nyåpningen av Humac sin butikk på Vika fredag 29. januar hvor han gratis vil tegne mennesker i tigerstaden som ønsker det, for deretter å få med seg eksemplaret hjem signert.

Fremdeles vanskelig på Haiti

Kjersti Fløgstad, generalsekretær i UNICEF Norge, sier hun på vegne av organisasjonen er svært takknemlig for initiativ som bidrar til UNICEF sitt arbeid for barna på Haiti.

– Situasjonen på Haiti er fremdeles svært vanskelig, men heldigvis kommer mer og mer av nødhjelpen frem. I en slik alvorlig situasjon, er det likevel viktig å kunne glede seg over det initiativ og giverglede nordmenn og andre viser, sier hun.