Dotcomeback?

Dotcomeback?

Leder i COmputerworld 25, 13. august 2004
Dotcom er en æra som var særdeles spennende og morsom å følge. Derfor morer det nå at et av de første eksemplene på comeback har funnet sin vei i det norske markedet.

Forward Communications. Navnet er offensivt og sprekt, men i seg selv et litt for tynt grunnlag til å henge dotcomback-stempelet på selskapet. Ny toppsjef i selskapet er Bente Sollid-Hansen, kjent som den fremste kvinnelige internett-gründeren i Norge. Det begynner å lukte fugl.

Ifølge Aftenposten skal selskapet som skal konkurrere innen mobilmarkedet - men med det tidsriktige ip-telefoni som addon - skaffe seg 20.000 kunder i løpet av året. Rask vekst, enda mer fugl.

Navn, gründersjel med erfaring og rask vekst. Det mangeler fremdeles noe. Men Forward svikter ikke. Selskapet har planer om å hente inn 20 millioner kroner i frisk kapital. Den siste spikeren som skal til er vidløftige planer. Norge er ikke stort nok, ei heller for Forward.

På lanseringstidspunktet fastslår selskapet at de første landene de ønsker å gå inn i er Spania, Frankrike, England og Belgia. Dermed full pott. Vinner-hånden blir krydret med at selskapet har gråmarked-rytter Ivar Formo og tidligere Telenor Mobil-sjef, Stig Herbern i styret.

Forward kommer sikkert til å lykkes. Det vil si, de vil lykkes med en gammel, velprøvd oppskrift for å skape papirverdier. Den kommende emisjonen vil bli overtegnet, ledelsen og styret vil bli rike, utenlandsplanene vil bli lansert, men ikke særlig vellykket - og til slutt blir selskapet kjøpt opp av en konkurrent.

Og Bente Sollid-Hansen kan ta noen sabbatsår til i Frankrike med noen millioner kroner ekstra på kontoen. I mellomtiden vil Forward stå for endel blest og underholdning i bransjen.

Dotcomeback? For sure!