75 millioner olje-kroner til Atea

75 millioner olje-kroner til Atea

Atea skal drifte it-systemene til Det norske oljeselskap de neste tre årene.

Det norske oljeselskap (Det norske) har inngått en treårig avtale med Atea om ikt-tjenester. Atea skal levere tjenester for driftstøtte, brukerstøtte, tilgjengelighet og klientadministrasjon.

Avtalen har en verdi på 75 millioner kroner over tre år, med mulighet til forlengelse.

Avtalen skal settes i kraft i løpet av 2009. Atea skal bistå med mer effektiv drift og forvaltning av it-systemene til Det norske. Tjenestene som skal utføres sysselsetter totalt mellom fem og ti årsverk i Ateas regioner, de fleste i Trondheim.

- Det norske er en av de viktigste kundene i regionen. Vi har hatt et tett og godt samarbeid med selskapet helt fra oppstarten av Pertra, og vi er derfor svært fornøyd med å kunne fortsette å utvikle dette samarbeidet, sier Atle Reitaas, regiondirektør i Atea.

Det norske oljeselskap er landets nest største oljeselskap i antall lisenser og operatørskap. Selskapet er inne i en sterk vekstfase.

- Atea ble valgt fordi det var det beste tilbudet, og fordi erfaringene med selskapet er gode, sier Erik Haugane, administrerende direktør i Det norske.

Atea har over 900 ansatte og kontorer i 14 norske byer - Oslo, Hamar, Larvik, Kongsberg, Drammen, Arendal, Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim, Bodø og Tromsø. Selskapet omsetter årlig for rundt 15 milliarder kroner.

Drift