Åpnet datasenter i Linköping

Åpnet datasenter i Linköping

Slik blir det første av Ericssons tre planlagte europeiske datasentre i Sverige.

Ericsson åpnet nylig sitt første globale datasenter i Linköping, Sverige. Senteret er de første av tre planlagte, hvorav to vil være i Sverige og ett i Québec, Canada.

Sentrene skal støtte Ericssons 25.000 ansatte innen forskning og utvikling, i tillegg til serviceorganisasjoner over hele verden. Selskapet har i dag testlaboratorier og datasentre rundt om i verden, og planen er å konsolidere de fleste av disse til de tre nye sentrene.

- De globale IKT-sentrene er vår egen industrielle forpliktelse på satsing på skybasert teknologi. Med denne teknologien vil sentrene sette våre tverrfaglige team i stand til å samarbeide på tvers av landegrenser og gjøre det mulig for oss å få kvalitetsprodukter og -tjenester til våre kunder raskere enn noen gang tidligere, sier visedirektør for Global ICT Center Program i Ericsson, Graham Osborne, i en pressemelding.

Han legger til at åpningen er en milepæl for selskapet.

Sentrene vil i følge Ericsson ha fokus på fornybar og pålitelig strømtilførsel. Ericsson mener at kombinasjon av arkitektur, design og plassering vil redusere energiforbruket med opptil 40 prosent.

De tre datasentrene vil til sammen være på voksne 120.000 kvadratmeter.

Les om:

Drift