Bedre Mail med Letterbox

Bedre Mail med Letterbox

Utvidelse som gjør det bedre å lese e-post på brede Mac-skjermer.

Alle Mac-er som selges i dag og som har innebygget skjerm, har et format som er vesentlig bredere enn det er høyt - såkalt widescreen.

Bærbare Mac-er har en skjerm med forholdet 16:10, mens iMac har formatet 16:9. Dette er ypperlig for film. Men ikke alle programmer utnytter det liggende formatet like godt.

Et eksempel på det er Apples egen e-post-klient Mail, som følger med en standard OS X-installasjon, og som finnes på alle nye Mac-er. Her er e-post-konti og mappeorganisering i en vertikal bjelke til venstre på skjermen. Deretter er den resterende delen av skjermen splittet horisontalt mellom en e-post-liste øverst, og lesefelt nederst.

Dette lesefeltet blir fort mye bredere enn man har behov for. Derfor har Aaron Harnly utviklet en utvidelse til Mail som splitter skjermen i rene vertikale kolonner, slik at lesefeltet i større grad tilsvarer et stående papirark. Mye mer lesevennlig, etter vår mening.

Også for Mac OS X 10.6.5

I tillegg finnes det noen tilleggsvalg som lar deg aktivere et rutenett for e-post-listen eller alternativt en alterende bakgrunnsfarge for e-post-objektene. Begge deler (kan kombineres) er nyttige forbedringer som bør utforskes.

Enkelte lesere vil kjenne til Harnlys Letterbox, som har vært et hett tips for Mac i lang tid. Men med siste OS X-oppgradering til versjon 10.6.5 ble koblingen til Mail brutt. Nå er Letterbox oppdatert og fungerer fint også for denne versjonen av operativsystemet.

Du kan laste ned Letterbox for OS X Mail gratis her. Om du liker det kan du donere et valgfritt beløp fra Letterbox-valgene i Mail. Det finnes versjoner for både OS X 10.6 Snow Leopard, 10.5 Leopard, samt 10.4 Tiger.

Via harnly.net.

Les om:

Drift