Den beste Gmail-leseren på Mac?

Den beste Gmail-leseren på Mac?

Sparrow er en lekker og lovende Gmail-klient, som snart også får støtte for andre e-posttjenester.

Svært mange bruker Googles e-posttjeneste Gmail. Tjenesten er nettbasert, og veldig mange sjekker Gmail-posten sin rett i nettleseren. Men det er fullt mulig å konfigurere en e-postklient til å fungere opp mot din Gmail-konto - på datamaskinen så vel som mobil-/smarttelefonen.

I Mac OS X er Apples eget e-postprogram Mail et populært alternativ. Hva gjelder Gmail spesifikt finnes det også flere løsninger på Mac, blant annet Mailplane. En ny, lovende løsning er Sparrow, som for tiden er på betastadiet.

Flere kontoer

Utseendemessig minner Sparrow mye om Tweetie for Mac; grensesnittet er enkelt, men lekkert. Når du har satt opp en konto, finner du et eget konto-ikon til venstre i programvinduet. Under finner du andre ikoner for Innboks, e-post merket med stjerne, Sendt e-post, etiketter, Utkast og Papirkurv.

Hvis du har flere Gmail-kontoer satt opp, vises ikoner for hver konto i listen. Ved å klikke på et ikon "utvider" du kontoen. Du kan velge hva slags type ikoner som skal vises for hver konto; du kan velge bilder som ligger på harddisken eller ta et nytt med webkameraet rett i programmet.

E-postmeldingene finner du i en listevisning til høyre for ikonene. Dobbeltklikk på en melding for å åpne den i et eget vindu. Du kan også velge å vise meldingene i hovedvinduet, ved å aktivere Message Panel fra menyen Windows.

Ukomplisert

Sparrow er lettforståelig og fungerer ypperlig for vanlige Gmail-brukere. Programmet benytter seg av Mac OS X' Adressebok, og henter e-postadresser til adressefeltet automatisk når du begynner å taste inn navn på mottaker. Sparrow støtter dessuten Gmail-spesifikke funksjoner som etiketter, arkivering og å merke meldinger med stjerne.

Du kan også sette opp aliaser slik at du kan bruke andre Fra-adresser. Programmet byr også på lydvarsler og Growl-meldinger når du mottar nye e-postmeldinger.

Sparrow er for øyeblikket i beta, og programmet fungerer derfor ikke optimalt. Til tross for noen programkrasj her og der synes vi likevel Sparrow er et spennende e-post-alternativ for den som bruker Gmail og Mac, og som ikke ønsker å alltid bruke nettleseren til å sjekke e-post. Programmet er dessuten gratis - enn så lenge.

På sine nettsider lover utviklerne dessuten at støtte for IMAP-tjenester er på vei, deriblant Apples MobileMe og Yahoo! Mail. Juhu!

Les om:

Drift