Dansk-norsk it-samarbeid

SAMARBEID PÅ TVERS AV SKAGERAK: Danske Brainsbusiness og norske Digin skal samarbeide om it-prosjekter i Danmark og Norge. Birgit Pia Nøhr i Brainsbusiness tror samarbeidet er bra for både kunder og bedrifter. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Dansk-norsk it-samarbeid

Danske Brainsbusiness og norske Digin inngår strategisk samarbeid om forretnings- og kompetanseutvikling.

De to it-klyngene Brainsbusiness i Danmark og Digin i Norge har inngått strategisk samarbeid som har som hensikt å utveksle kunnskap og kommersielle interesser og skape vekst og nye arbeidsplasser. Til sammen representerer de to omlag 300 it-bedrifter i Norge og Danmark.

- Vi tror at vi kan skape mange synergieffekter som gagner både bedrifter, forskere og samfunn, sier sekretariatsleder Birgit Pia Nøhr i BrainsBusiness i en melding.

Det danske it-klyngen driver med forretningsutvikling innen blant annet mobiltelefoni, intelligent transport og logistikk, smartenergi og helse- og velferdsteknologi. Brainsbusiness dekker omlag 10.000 arbeidsplasser nord i Danmark, inkludert it-uiversitetet i Aalborg. 

Den norske it-klyngen Digin er litt nyere en sin nye partner, men dekker 1.150 arbeidsplasser i 70 bedrifter i Sør-Norge, har base i Kristiansand og er norges største. Det nye samarbeidet gir mange fordeler for norsk it, mener Otto Isaksen i Digin.

- Samarbeidet med Brainsbusiness vil komme våre medlemsbedrifter, og i prinsippet hele den norske it-bransjen til gode. Vi får en unik inngang til det danske markedet, og muligheten til å finne bedrifter som er spesialiserte i nisjeområder, som kan kobles med norske spisskompetanser, sier Isaksen.

 Isaksen påpeker at samarbeidet og åpner for samlede løsninger til større kunder, og gjør at blant annet små og store bedrifter stiller sterkere både i Norge og i Danmark, eksempelvis med tanke på systemleveranser til større bedrifter.

Det nye samarbeidet har allerede produsert flere pilotprosjekter, med lovende resultater. 

- Vi begynner allerede nå å se resultater av samarbeidet mellom spesifikke bedrifter. I 2016 gir vi full gass, og konkretiserer videre i 2016, avslutter Nørh i Brainsbusiness.

Drift