Datametrix leverer til Skatteetaten

Datametrix leverer til Skatteetaten

To kontrakter til 18 millioner kroner gir nye datasenter og trådløst til Tøyen.

Datametrix melder at de har vunnet en kontrakt med Skatteetaten for levering av to nye datasenter, og trådløst nettverk til nye lokaler på Tøyen ved Munch-museet i Oslo.

Bedre kapasitet og reserveløsning

Det er et nytt datasenter med reservesenter som skal bygges. Dagens datasenter på Helsfyr har kapasiteten fullt utnyttet, og redundansen er ikke god nok. Ny infrastruktur skal bygges opp, og speiles i en tilsvarende redundant reserveløsning i et alternativt datasenter. Kontraktsprisen er 16,5 millioner kroner.

– Skatteetaten er en moderne organisasjon med krevende utfordringer, og ved å vinne disse anbudene i sterk konkurranse med andre aktører, gir det en god indikasjon på at Datametrix både har fremtidens kommunikasjonsløsninger og de rette menneskelige ressursene, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

Ikke bare kjedelig venting

Den trådløse løsningen til Tøyen skal dekke både ansatte og gjester til Skatteetatens nybygg på Tøyen. Tilgang til informasjon skal være mulig for opp til 1200 brukere av gangen til mobile enheter overalt i byggene.

– Løsningene gir flere gevinster for Skatteetaten, deriblant økt sikkerhet gjennom en fullverdig Gjestetilgangsløsning, sier Lerkerød.

Skatteetaten har vært kunde hos Datametrix siden 2004.

Drift