Datametrix vant lotto

Datametrix vant lotto

Datametrix skal levere datasenter til Norsk Tipping. Prisen: Omtrent en lottogevinst.

Mellom åtte og ti millioner er verdien på avtalen Datametrix har inngått med Norsk Tipping. De skal levere et komplett prosjekt bestående av utstyr, teknisk kompetanse til planlegging og installasjon, prosjektledelse og serviceavtale til lotteribedriften på Hamar.

Løsningen er basert på Nexus-plattformen, den nyeste svitsjløsningen for datasenter fra Cisco.

Basert på Nexus

- Datasenterløsningen er et av de viktigste satsningsområdene våre, og vi har brukt mye tid og krefter på å komme i posisjon på dette området. Leveransen vår til Norsk Tipping basert på Nexus-plattformen har høy oppetid, er virtualisert og konsolidert, gir høy sikkerhet og er lett å drifte, forteller administrerende direktør i Datametrix, Svein Lerkerød.

Ifølge Datametrix får Norsk Tipping nå et moderne datasenter med høy grad av fleksibilitet og skalerbarhet. Det skal være enkelt å legge til nye tjenester, og prosesser rundt tilknytning til eksterne aktører kan utføres på en enkel måte.

Hard konkurranse

Det var mange som la inn bud da kontrakten ble utlyst.

- Vi valgte Datametrix fordi de rett og slett hadde det beste tilbudet basert på løsning, kompetanse og pris. Vi er sikre på at vi får den beste løsningen vi kan oppnå. Datametrix skal levere nettverkselektronikk til datasenteret, slik at Norsk Tipping kan fortsette å selge spill i fremtiden, sier it-sjef Odd Tangen i Norsk Tipping.

Gode tider for Datametrix

Avtalen med Norsk Tipping er den siste i rekken av gode avtaler for Datametrix det siste året.

- Det går veldig bra. Vi satte rekord i ordretilgang i juli, og måneden ble den tredje beste vi noen sinne har hatt, sier Lerkerød i pressemeldingen.

Datametrix leverer IP-baserte løsninger, og har status som Gold Partner hos Cisco og Microsoft. Selskapet eies av Telenor.

Les om:

Drift