Datarom rigget for fremtiden

Datarom rigget for fremtiden

Du trenger et fleksibelt og strømeffektivt datarom tilpasset norske forhold.

Lagringsmengden fortsetter å øke. Ifølge IDC ble det i 2006 lagret 161 milliarder gigabytes på verdensbasis. For 2010 har analytikerne anslått et total lagringsvolum på 988 milliarder gigabytes, en seksdobling på fire år. Spørsmålet er om datarommet er skalert for veksten.

Fleksibilitet er et nøkkelord for dagens bedrifter. Det handler ikke bare om vekstprognoser, men også endringer i organisasjonen, gjennom oppkjøp og utskilling. Ønsket om fleksibel opp- og nedskalering gir økt behov for et fleksibelt datarom.

Last ned Computerworlds gratis artikkelserie her: Slik lykkes du med datarommet

Et datarom handler både om rommet og teknologien som står i det. Ny maskinvare inneholder smarte løsninger for lavere strømbruk. Tradisjonell strømforsyning gir fort et effekttap på 20 prosent, mens nye enheter gir en utnyttelsesgrad på rundt 95 prosent. Når det gjelder maskinvare gir bladservere og virtualiseringsteknologi bedre utnyttelse av energi per kvadratmeter øke.

- Ofte ser vi at små tiltak gir store effekter. Det er ikke alltid det er behov for å bygge nytt, sier Mads Gulbrandsen i Rittal.

Last ned Computerworlds gratis artikkelserie her: Slik lykkes du med datarommet

Les om:

Drift