Datasentre modne for utskifting

Datasentre modne for utskifting

78 prosent av datasentrene er mer enn syv år gamle. Slik er de nye.

Kontrakten Dell har vunnet på rundt 80 millioner kroner omfatter å levere pc-er med Windows 7, nye tjenestemaskiner og bygge nye datasentre for Orkla Shared Services.

- Med mange selvstendige virksomheter har vi en fragmentert it-struktur. I stedet for å modernisere disse hver for seg velger vi en helhetlig tilnærming. Vi skal foreta en fysisk forbedring av datarommet for å få nok kjøling og strøm. Derfor moderniserer vi server-plattformen slik at vi kan flytte applikasjonene til den nye plattformen, sier Geir Olav Nistad, administrerende direktør i Orkla Shared Services.

I praksis skal applikasjonene fra en rekke lokale datasentre i Orkla Brands flyttes til nye datasentre.

- Vi skal bli bedre på redundans. Vi skal kunne tilby våre bedrifter datahotell og databasehotell, fortsetter Geir Olav Nistad.

Orkla Shared Services tar tydeligvis mål av seg til å levere applikasjoner og lagring som en tjeneste. Parallelt jobbes det med forretningssystemene. Flere av Orklas bedrifter skal ta i bruk SAPs forretningssystem.

Dell klarer ikke moderniseringsjobben alene. Det er en kombinasjon av Dell og Steria som har overbevist Orkla at de er et bedre alternativ enn Hewlett-Packard og IBM.

Oppfordrer til kutt

- Ikt forurenser like mye som flytrafikken. Begge bidrar med to prosent av klimautslippene, sier Jørun Leknes, statssekretær i Fornyings og administrasjonsdepartementet.

EU-kommisjonen uttalte 13. mai 2008 at den ville oppfordre ikt-industrien til å kutte sine egne CO2-utslipp og ta ledelsen ved å skape løsninger som bidrar til økonomien ved å foreta klimareduksjoner.

Derfor ønsker norske myndigheter at bedriftene skal bidra til å redusere verdens forurensning. Datarommet er et bra startsted for effektivisering.

- Ofte står datarommet for 30 prosent eller mer av bedriftens totale energiforbruk, så det er mye å spare ved å sette inn ressursene akkurat her, sier Helge Fjellberg, leder for Hewlett-Packards divisjon for servere og lagring.

I en internasjonal undersøkelse foretatt av sikringsselskapet Symantec i mars 2009 blant over tusen it-direktører svarte 45 prosent at de hadde reelle planer om grønn it.

I en studie foretatt av IBM i 2008 svarte 82 prosent av topplederne at de forventet en eller annen form for regulering som følge av klimaendringene. 31 prosent ønsket å redusere sin miljøpåvirkning. Les videre på neste side!

Les om:

Drift