De styrer årets it-avdeling

De styrer årets it-avdeling

Statens Innkrevingssentral danket ut alle i kampen om å bli vinner av Årets it-avdeling 2014.

- Prisen som Årets it-avdeling går til en organisasjon som helt har integrert it i sin virksomhet, sa Nils Molin leder av komiteen for valget av Årets it-avdeling og analytiker i Radar Ecosystems.

Sammen med analysefirmaet Gartner og Computerworld hadde Radar Ecosystems saumfart det norske markedet på jakt etter gode kandidater til Årets it-avdeling. Etter tett oppfølging med intervju med en rekke kandidater Statens Innkrevingssentral valgt.

- En av nøklene for å forene organisasjonens og it-avdelingens mål er at man i ledelsen har sikret at alle har grunnleggende forståelse for IKT og organisasjonsvirksomheten, sier Per Waage, administrerende direktør i Statens Innkrevingssentral.

Konsekvensen er at Anta Gjesbakk, avdelingsdirektør og ansvarlig for IKT, sitter i ledelsen. Konsekvensen er at Per Waage aktivt følger med på det som skrives om it med stor interesse for kommentarer.

Begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det at Statens Innkrevingssentral tidlig har forstått mulighetene som it gir for økt organisatorisk effektivitet, forankret i en visjon, ikke bare på toppledernivå, men også i styret for å drive et aggressivt arbeide som benytter it for å automatisere virksomheten.

Visjonen har kommet klart til syne i it-budsjettet hvor 50 prosent har blitt brukt til forandring i årene 2011 – 2013.

- Uten denne innsatsen hadde man vært nødt til å være dobbelt så mange, fortsatte Nils Molin.

Statens Innkrevingssentral har fått til en felles visjon for it-avdelingen og forretningsvirksomheten.

- Jeg bruker ikke tid på å løse konflikter mellom it og organisasjonen. De løser slike utfordringer selv. Både it og organisasjonen er samstemte med hensyn til it som en støttefunksjon for organisasjonen, fremhever Per Waage.

Les om:

Drift