Derfor bør du kaste ut Outlook

Derfor bør du kaste ut Outlook

- Alt for ressurskrevende, mener IDG News.

Microsoft Office Outlook er en av de vanligste e-post-programmene ute i bedriftsmarkedet. Men det er flere gode grunner til å kaste ut applikasjonen.

Alle som liker å starte en heftig debatt kan gjøre det ganske enkelt ved proklamere sin kjærlighet – eller sitt hat - til Outlook i samme rom som en hvilken som helst it-tekniker. Det vil komme en reaksjonen umiddelbart. Men utover personlige meninger, enten de er positive eller negative, finnes det argumenter som er tilstrekkelig tunge til at de står godt på egne ben.

IDG News har laget en liste over de vanligste problemene og her er de tre viktigste:

1. Sløs med tid og ressurser
Outlook har aldri vært kjent som det raskeste programmet, men Outlook 2007 bør få medalje i treghet. Alle som har personlige mapper (PST-filer) på over to gigabyte merker det. Og passerer du fire gigabyte blir Outlook 2007 ulidelig treg.

Det finnes metoder for å i det minste delvis løse problemet, men disse er i seg selv problematiske. Ingen har tid - eller lyst - til å rydde opp i mapper med korrespondanse i GB-størrelse.

En anbefaling fra Microsoft for å rette opp i tregheten er å slå på «online-modus» i stedet for å bruke en midlertidig profil lagret på klienten. Dette resulterer dessverre i at nettverkstrafikken øker dramatisk og at spamfiltrene kan gå i stå. Dessuten går det bare å få tilgang til e-post når brukeren er pålogget.

2. Uleselig epost
Av en eller annen grunn brukes ikke Internet Explorer som html-motor i Outlook 2007, men Word. Dette resulterer i stygge, uleselige eller ubrukelige e-poster ettersom bakgrunnsbilder forsvinner, skjemaer ikke kan fylles ut, Flash-applikasjoner ikke vises og formateringsmaler som css ikke fungerer hundre prosent.

Microsoft har laget et separat verktøy som sjekker om html-e-post ser riktig ut i Outlook 2007, men det ville vært bedre om dette var integrert i selve programmet. Eller at denne funksjonaliteten rett og slett ikke var nødvendig

3. Maskinvarebudsjettet er begrenset
Outlook er et massivt program. Det spiser både minne og batterier til frokost. Få it-sjefer ønsker å kjøpe nye bærbare pc-er bare for at brukerne skal kunne kjøre Outlook 2007 en time lengre.

Redningen kan staves Thunderbird, Eudora, Pegasus Mail, eller til og med Gmail.

For egen del kan vi også nevne Zimbra som et aktuelt alternativ. En oversikt over ulike e-postklienter og funksjonalitet finnes på Wikipedia.

PS: Er du uenig eller har alternativer til Outlook/exchange som du vil anbefale? Bruk kommentarfeltet under.

Les om:

Drift