Dieselaggregat tok ned nettaviser og Ventelo

Dieselaggregat tok ned nettaviser og Ventelo

Trøbbel hos TDC Song slo ut flere av landets nettaviser og teleselskapet Ventelo.

Dagbladet, Hegnar, Dagens Næringsliv, Dagsavisen og Computerworld var flere av nettstedene som ble rammet av strømbruddet hos TDCs driftssenter på Linderud i Oslo.

Linpro som er IDGs driftleverandør, og som på sine hjemmesider skriver at de drifter halvparten av landerts nettaviser, ble kraftig rammet. Også driftsleverandøren Basefarm og teleselskapet Ventelo gikk i svart.

Administrerende direktør Ketil Kivedahl i TDC Song er lei seg for at et strømbrudd lammet deres datasenter i Hans Møller Gasmannsvei i Oslo i en time torsdag formiddag.

- Vi er ansvarlige. Det vi vet per nå er at dieselaggregatet ikke slo inn som det skulle etter strømbruddet som muligens skyldes en feil i en hovedtavle, sier Kivedahl.

Backupsystemene med ups-en startet og forsynte serverne med strøm i en kort periode, men batteriene ble ladet ut og alt ble mørkt da den ekstra strømforsyningen ikke koblet seg automatisk inn.

- Dere hadde ikke glemt å fylle diesel?

- Nei, vi tester våre backup-systemer og tar dette svært alvorlig. Det som gjorde at ting tok tid var at vi måtte starte aggregatene manuelt, sier Kivedahl og legger til: - Dette er svært uheldig, og vi beklager dette meget sterkt. Vi skal nå gå igjennom våre rutiner.

Les om:

Drift