Drift spiser opp it-ressurser

Drift spiser opp it-ressurser

Det mener norske it-sjefer i undersøkelsen "it-sjefens utfordringer".

Andelen til drift og vedlikehold på norske it-budsjetter vokser. Dette kommer frem i undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer”, som Synovate gjennomfører for Steria blant skandinaviske it-sjefer hvert år.

– Uheldig og en potensiell brems for utviklingen. Jeg tipper mange it-sjefer kjenner seg igjen i dette. Vi snakker om en hverdag der tid og krefter brukes nesten utelukkende på å betjene eksisterende behov i bedriften, sier markedsdirektør Anders Lindgren i Steria.

Voksende andel

I 2009 svarte 33 prosent av it-sjefene i større norske virksomheter at de bruker over 60 prosent av sine it-ressurser på drift og vedlikehold. I år har andelen it-sjefer med med mye vedlikehold og drift steget til hele 41 prosent.

– En svett it-sjef med tunga hengende over slipsnålen er dårlig skikket til å utøve den konstruktive og fremtidsrettede teknologiske ledelsen som norske bedrifter og organisasjoner trenger, sier Lindgren.

I undersøkelsen til Synovate og Steria kommer det også frem at 26 prosent av norske it-sjefer har fått påplusset budsjettene sine med over 10 prosent i år. 61 prosent melder om stort sett uendrete it-budsjetter, mens bare 14 prosent har måttet redusere it-budsjettet sitt.

– Det er positivt at såpass mange bedrifter har skrudd opp it-budsjettene sine, men vår undersøkelse antyder at mye av veksten spises opp av drift og vedlikehold. Når en administrerende direktør bevilger mer penger til it, vil jeg tro hun eller han ønsker seg noe mer enn dette, sier Lindgren.

Nesten 8 av 10 av it-sjefene i undersøkelsen svarer at effektivisering og forbedring av prosesser står høyt på agendaen i år.

Les om:

Drift