Driftere i Stavanger slår seg sammen

Driftere i Stavanger slår seg sammen

Telecomputing ville ikke ha dem, men nå slår de to Stavanger baserte it-selskapene Cegal og IT Arkitekten seg sammen.

Det nye selskapet blir kalt Cegal, og til sammen vil det nye selskapet ha 30 medarbeidere.

Cegal er også i gang med aktiv rekruttering for å ansette 15 nye eksperter innen utgangen av neste år. Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet omsetning på 45 millioner i år, men også her regnes det med betydelig vekst.

Selskapets forretningsområder er design og etablering av effektive driftsmiljø, samt drift av sentraliserte it-løsninger.

I slutten av mai sendte Telecomputing ut en børsmelding om at de var i ferd med å kjøpe opp begge selskapene. Det eneste som gjenstod var en due diligence-prosess og endelig styregodkjennelse. En uke senere avblåste Telecomputing hele prosessen. Hva skjedde?

- Det var en felles enighet. Det var uenighet om kundehåndtering, håndtering av ansatte og betingelser. Det var en del forskjeller som gjorde at det ikke ble noe av, sier Rune Aartun, daglig leder i Cegal til Computerworld.no

LES OGSÅ: Telecomputing kjøper to konsulentsleskaper

Aartun forteller at den forestående fusjonen ikke er et nest beste alternativ for de to selskapene.

- Vi ble tatt litt på senga av Telecomputing. Vi var allerede i samtaler om fusjon med IT Arkitekten før Telecomputing kom inn i bildet, sier han.

Selskapet har lang erfaring med sentraliserte løsninger, og har arbeidet med komplekse løsninger opp mot 15.000 brukere, samt bygget opp to nasjonale ASP sentraler.

Cegal ble stiftet i 2000 og IT Arkitekten ble etablert i 2001. Omsetningsmål for neste år er 60 millioner kroner. Det nye selskapet eies 100 prosent av de ansatte.

Les om: