Dropper kriseplanen

Dropper kriseplanen

Fire av ti it-sjefer mangler en oppdatert kriseplan når det oppstår nedetid.

Antall større norske bedrifter med en oppdatert kriseplan stupte i 2011. I tillegg innrømmer en av åtte it-sjefer at et alvorlig informasjonstap vil gi uker med nedetid.

Ned 13 prosent fra i fjor

I en tilsvarende måling i fjor kom det fram at 77 prosent av større norske bedrifter hadde en oppdatert kriseplan i 2010. Andelen har rast ned til 64 prosent i år.

- En kriseplan er selvsagt helt avgjørende dersom det skulle inntreffe en reell katastrofe, naturlig eller menneskeskapt, men er også et uvurderlig hjelpemiddel for å takle alvorlige feil på for eksempel maskinvare. I begge tilfeller gjelder det å minimere nedetiden, sier administrerende direktør Eirik Pedersen i Proact it.

- Test jevnlig

Pedersen understreker at bedriftene kan spare masse tid på å ha en god kriseplan.

- Uten en kriseplan er du dårligere stilt dersom forretningskritiske systemer skulle havarere. Selv ved fullstendig datatap behøver det ikke ta mer enn noen timer før alt er tilbake til normalen, men dette skjer ikke av seg selv. Med en god kriseplan tar det kortere tid å komme i gang igjen, sier han.

Han påpeker også viktigheten av å teste planen jevnlig.

- Det som det ikke trenes på i rolige tider kommer ikke til å fungere når katastrofen inntreffer. Et godt utgangspunkt kan være å ta en gjennomgang av infrastrukturarkitekturen, gjerne sammen med noen som kan ha et kritisk blikk og være djevelens advokat, sier han ifølge pressemeldingen.

Resultatene av undersøkelsen er hentet fra Proacts årlige undersøkelse Lagringsbarometeret. Totalt 200 it-sjefer deltok i undersøkelsen.

Les om:

Drift