Er du Norges beste it-direktør?

Er du Norges beste it-direktør?

Endelig skal it-sjefen få den oppmerksomheten han eller hun fortjener. Computerworld og analysehuset IDC har begynt arbeidet med å finne Norges beste it-direktør.

Den 30. mai i år arrangeres en heldagskonferanse om og for it-sjefer på Radisson SAS Scandinavia Hotel. På slutten av dagen deles prisen for "Årets it-direktør 2007" ut. Nomineringsprosessen er allerede i gang og mange spennende navn står på juryens liste.

- Vi har fått inn mange gode kandidater allerede. Men vi håper det vil komme mange flere i de snaue tre ukene som er igjen av nomineringstiden. Nå er det på sin plass for it-sjefen å glemme typisk norsk beskjedenheten og komme frem i lyset, sier redaktør Michael Oreld, jurymedlem fra CIO Computerworld.

Dropp beskjedenheten

Kandidater kan nomineres frem til den 15. april på Computerworld.no. It-direktørene og it-sjefene som blir nominert vil få tilsendt et spørreskjema. Dette spørreskjemaet danner grunnlaget for den kvantitative rangeringen av kandidatene.

LES OGSÅ: Rydd vei for yngre it-sjefer

- Etter en kvantitativ utsilingsprosess vil juryen gjøre en mer kvalitativ vurdering, som blant annet bygger på personlige intervjuer med de fem kandidatene juryen anser for å være best, forklarer Oreld.

Juryen ledes av administrerende direktør Nils Molin i IDC Norden. Det er IDC som har laget rammeverket for å komme frem til Norges beste it-direktør.

- Jeg mener kåringen av årets it-direktør er svært viktig. Vi kommer til å finne frem til gode folk som kan være et forbilde for andre, sier Molin.

God ledelse

Med seg i juryen har Molin også amanuensis Espen Andersen ved Handelshøyskolen BI. Andersen jobber mye med it-ledelse og har holdt en rekke foredrag om it-sjefens rolle. Han er opptatt av å balansere det teknologiske med det forretningsmessige. Tidligere i CIO Computerworld har han oppfordret it-sjefen til å kjøpe seg en ny dress og blir mer forretningsorientert.

- Jeg mener det er viktig å fokusere på god it-ledelse og at kåringen kan være et bidrag til synliggjøring av dette, sier Andersen.

LES OGSÅ: - Stillingen som it-sjef bør deles i to

Han er for tiden i India for å studere it-bransjen der.

- Hvilke forventninger har du til årets it-direktør?

- Jeg håper å bli oppmerksom på spennende mennesker som gjør en ledelsesinnsats litt utenom det vanlige i en stilling som mer enn noen annet inviterer til identitetskrise - for å sitere Nick Carr, sier Andersen

Drift